Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Η Ώρα της Αλήθειας για την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και τον «Σοφό» Λαό


Το blog αυτό υποστήριξε το ΝΑΙ. Όμως το ΟΧΙ που επεκράτησε και θεωρείται από τους ευρωπαίους εταίρους μας σαν ΟΧΙ στο ευρώ με ότι αρνητικές συνέπειες συνεπάγεται, για επίτευξη νέας καλύτερης συμφωνίας, κάνει ένα μόνο μεγάλο καλό. Θέτει τέρμα στα ψέματα της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου και στις ψευδαισθήσεις  του «σοφού» λαού περί τζάμπα δανεικών (και δάνεισε με για να μη σου χρωστάω….). 
Αντίθετα, στην περίπτωση που το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ήταν ΝΑΙ, θα συνεχιζόταν το λαϊκίστικο παραμύθι περί αντιμνημονιακών «πατριωτών» και μνημονιακών γερμανοτσολιάδων και δεν θα αποκαλύπτονταν η αλήθεια ότι δεν δανείζονται χρήματα, χωρίς μνημόνια/μέτρα, που να εξασφαλίζουν στους δανειστές, ότι θα πάρουν τα λεφτά τους πίσω.
Ο «σοφός» λαός ψήφισε με μεγάλη πλειοψηφία (61,31%) ΟΧΙ στη συμφωνία που είχαν προτείνει οι εταίροι και δανειστές μας. Ο κ Τσίπρας ήταν ο μεγάλος νικητής του ΟΧΙ, που το υποστήριξε και το… πλάσαρε στον «σοφό» λαό.
Είπε ξανά, (το είχε πει και στις εκλογές στις 25.1.15), ότι θα εξασφαλίσει χρηματοδότηση χωρίς μνημόνιο-πρόγραμμα/όρους, (ποιος θα ήθελε μνημόνια με φόρους, κομμένους μισθούς-συντάξεις κλπ). 
Τώρα ο κ. Τσίπρας, όπως υποσχέθηκε, καλείται σε 48 ώρες να φέρει τα… τζάμπα δανεικά, να ανοίξει τις τράπεζες και η χώρα να επανέλθει στην κανονικότητα. Είναι εύκολο; Καθόλου. 
Ο κ.Τσίπρας αναγκάσθηκε, να αποπέμψει τον Μπαρουφάκη και να συνεννοηθεί με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι), για να εξασφαλίσει τη στήριξη τους, προς επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους-δανειστές και αποφυγής μιας εξόδου της χώρας από το ευρώ.
Έτσι ο κ. Τσίπρας έχει δύο επιλογές, μία δύσκολη και σκληρή εντός ευρωζώνης   και μία καταστροφική της δραχμής:
1η Επιλογή (εντός ευρωζώνης).  Η χώρα παραμένει στην ευρωζώνη, ή με μια ενδιάμεση συμφωνία λίγων μηνών με μνημόνιο/μέτρα και μερικά δισ.€, για να αντιμετωπιστούν τα άμεσα προβλήματα της οικονομίας, ή με συμφωνία, (πρόγραμμα/μνημόνιο, ύψους τουλάχιστον 50δισ.€ και διάρκεια 2 χρόνια). Οι συμφωνίες αυτές θα είναι χειρότερες από αυτή που απορρίφθηκε με το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος. με νέα μέτρα λιτότητας, περιορισμό των δαπανών του κράτους, μεταρρυθμίσεις, ιδιωτικοποιήσεις και με πολύ πιθανό κούρεμα των καταθέσεων. Για να χρυσωθεί το χάπι του μνημονίου, οι δανειστές μπορεί να κάνουν κάποιες παραχωρήσεις στον ΦΠΑ και να δώσουν μια υπόσχεση για αναδιάρθρωση του χρέους, εφόσον εφαρμόζεται η συμφωνία. Η συμφωνία αυτή θα ψηφιστεί στη Βουλή, καθόσον θα έχει και τη στήριξη των κομμάτων της αντιπολίτευσης (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι). Όμως θα προκαλέσει αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, με αποτέλεσμα να προκαλέσει πολιτικές μεταβολές στη σύνθεση των κομμάτων αυτών και του κυβερνητικού σχήματος, ακόμη και αμφισβήτησης του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα. Οι πολιτικές «αναταράξεις» θα συνεχιστούν και κατά την ψήφιση/εφαρμογή των νόμων του νέου μνημονίου. Και φυσικά θα.... αναδυθούν νέοι αντιμνημονιακοί, υπερπατριώτες, ψεκασμένοι και ότι προκύψει (πάλι) σε.. "αγώνες" εντός και εκτός Βουλής για το "συμφέρον" του "σοφού" λαού...
2η Επιλογή (της δραχμής). Ο κ. Τσίπρας, παρά την συμφωνία του με την αντιπολίτευση, για εξεύρεση λύσης εντός ευρωζώνης, θεωρεί ότι το νέο μνημόνιο είναι πολύ βαρύ, για το κόμμα του και φυσικά για τον «σοφό» λαό, δεν υπογράφει συμφωνία και οδηγείται η χώρα σταδιακά εκτός ευρώ με όλες τις καταστροφικές συνέπειες που ακολουθούν.
Η επιλογή του κ. Τσίπρα να κάνει το δημοψήφισμα με κλειστές τράπεζες, εν μέσω τουριστικής περιόδου, σενέβαλε στην παραπέρα επιδείνωση της οικονομίας και αποδείχθηκε πολύ επιζήμια και εντελώς άχρηστη. Η όλη στρατηγική του στη διαπραγμάτευση στηρίχθηκε στον εκβιασμό των εταίρων της ΕΕ, (γιατί το κόστος θα ήταν πολύ μεγάλο γι' αυτούς, το έλεγαν και δημοσίως τα στελέχη ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ), να δεχθούν τους δικούς του όρους συμφωνίας, με την απειλή διάλυσης της ευρωζώνης, σε περίπτωση αποχώρησης της Ελλάδος από το ευρώ. Διέπραξε Μέγα Λάθος.
Ο κ. Τσίπρας πηγαίνει σήμερα στην έκτακτη σύνοδο κορυφής, όπου κρίνεται το μέλλον της χώρας στο ευρώ και πιθανόν στην ΕΕ, ουσιαστικά χωρίς συμμάχους, και με καταρρακωμένο το κύρος του ως αξιόπιστου εταίρου. 
Χθες στην είσοδο του κτηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης έλειπε μια σημαία της ΕΕ, (είπαν από τις καιρικές συνθήκες), και στο κτήριο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κατίβασαν... τα αστέρια της ευρωζώνης για... συντήρηση. (μήπως για να αφαιρεθεί ένα μετά τη συντήρηση;). Τυχαίοι συμβολισμοί; Είθε!

Εκτιμάται ότι ο κ. Τσίπρας θα επιλέξει το συμβιβασμό με τους εταίρους.
δανειστές αποδεχόμενος μια νέα συμφωνία, (μνημόνιο), διαφορετικά η δραχμή θα είναι μονόδρομος και η κατάρρευση τρομακτική. Τα χθεσινά «υπερήφανα» Ζήτω και οι χοροί του «σοφού» λαού θα γίνουν κατάρες και κλαυθμοί…. 

1 σχόλιο:

  1. Ελπίζω ότι η Σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον ΠτΔ θα αποτελέσει δέσμευση για τον Τσίπρα και όχι ένα ακόμα ψέμμα στην καταβαράθρωση της Ελλάδας! Δυστυχώς όμως είμαι απαισιόδοξος και όταν σήμερα ακούω ότι πήγαν με τον ανηψιό Τσακλώτο στις Βρυξέλες χωρίς προτάσεις αναρρωτιέμαι "Για βόλτα πήγαν ή για να σώσουν την πατρίδα τους;" Μαύρα τα μαντάτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή