Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Ψεύτες Ανίκανοι και Τζάμπα Επαναστάτες


Εκ των πραγμάτων αποδείχτηκε ότι ο κ.Τσίπρας και το ασκέρι του το… έπαιζαν και τζάμπα μάγκες και μούφα επαναστάτες.
Όταν δόθηκε το τελεσίγραφο στον κ. Τσίπρα, από τους ευρωπαίους ηγέτες, ότι σήμερα θα κρίνονταν αν η χώρα θα παρέμενε στο ευρώ, ζήτησε την περασμένη Πέμπτη το βράδυ από τη Βουλή εξουσιοδότηση για να προχωρήσει σε συμφωνία με τους εταίρους και δανειστές (τρόικα!). Στη σχετική ψηφοφορία στη Βουλή, 17 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, (2όχι, 8παρών, 7απουτίες) δεν έδωσαν την εξουσιοδότηση στον κ. Τσίπρα να διαπραγματευτεί συμφωνία με τους εταίρους. Όμως ο κ. Τσίπρας πήρε μια ευρεία εξουσιοδότηση 251 βουλευτών και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης εκτός της ΧΑ και ΚΚΕ.
Έστω και την τελευταία στιγμή ο κ. Τσίπρας εγκατέλειψε τη μπλόφα του περί εναλλακτικού σχεδίου, (εκτός ευρώ/ΕΕ των συντρόφων του Δραχμαζάνη, Σκατούλη και λοιπών), γιατί (το κυριότερο) οι σύντροφοι αυτοί (ως ουδέποτε εργασθέντες), δεν είχαν καν… σχέδιο μετάβασης σε άλλο νόμισμα, χωρίς να προκληθεί χάος και ολοκληρωτική οικονομική καταστροφή!!
Εδώ θυμίζουμε τη στάση του κ. Τσίπρα, και προεκλογικά και ως κυβέρνηση ότι απειλούσε (εκβιαστικά) να διαλύσει την ευρωζώνη με το… κουμπί των πυρηνικών (να μην πούμε τώρα που το έχει βάλει) που κρατούσε, (έξοδο της χώρας από το ευρώ). Πάνω σ’ αυτή τη μπλόφα, (σύμφωνα με τη θεωρία των παιγνίων του υπουργού του Μπαρουφάκη) έστησε όλη του την διαπραγματευτική πολιτική και περίμενε την υποχώρηση…. όλων των άλλων χωρών της ευρωζώνης.
Αυτό βέβαια δεν έγινε, κι έτσι ο κ. Τσίπρας (στην καλύτερη περίπτωση) θα φέρει στο «σοφό» λαό μια συμφωνία/πρόγραμμα, (μνημονιάρα με πολύ πιθανό κούρεμα των τραπεζικών καταθέσεων), τουλάχιστον 80δις.€ για 3 χρόνια, με μέτρα που μπορεί να ξεπερνούν τα 13δις.€. Μεταξύ των μνημονιακών μέτρων θα είναι άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων, άνοιγμα καταστημάτων τις Κυριακές, πώληση μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων από σούπερ μάρκετ κλπ, που δεν έγιναν από καμία προηγούμενη μνημονιακή κυβέρνηση!
Βαστάτε γερά σύντροφοι στο δρόμο για τον "νεοφιλελευθερισμό", που καταγγέλατε!!
Το μεγαλύτερο πρόβλημα για την επίτευξη της παραπάνω συμφωνίας είναι η αναξιοπιστία του πρωθυπουργού, ο οποίος κορόιδευε τους ευρωπαίους και το ΔΝΤ  με την επί 6 μήνες... μούφα διαπραγμάτευση του. Όλοι οι ηγέτες των χωρών της ευρωζώνης προσερχόμενοι στην σημερινή καθοριστική για την Ελλάδα σύνοδο θέτουν θέμα αξιοπιστίας του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησης του και ζητούν εγγυήσεις για να υπογραφεί συμφωνία. Μεταξύ άλλων, για την υπογραφή της συμφωνίας, ζητούν προαπαιτούμενες ενέργειες (ψήφιση από τη Βουλή μνημονιακών νόμων) και εφαρμογή όλων των… προηγούμενων μνημονιακών νόμων!

Εκτιμάται ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα πληρώσει πολιτικά το τίμημα του τζόγου ,(παιγνίων Μπαρουφάκη), σε βάρος της χώρας  και  της εξαπάτησης του ελληνικού λαού. Η διαδικασία ψήφισης και εφαρμογής των μνημονιακών νόμων θα σκορπίσει τα κόμματα τους. Το τσουνάμι των πολιτικών αλλαγών είναι πολύ πιθανό να πλήξει και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, μέχρι να βρεθεί ένα ευρύτερο διακομματικό κυβερνητικό σχήμα, που θα είναι σε θέση να φέρει σε πέρα τις μεταρρυθμίσεις που θα απαιτεί η συμφωνία.
Όμως ο λογαριασμός των δισεκατομμυρίων ευρώ θα πάει στο… «σοφό» λαό του ΟΧΙ του 61,31% και δυστυχώς και στον κανονικό σοφό λαό του ΝΑΙ του 38,69%.

Δεν πρέπει να πληρώσουν και εις χρήμα, από τις περιουσίες τους (εσωτερικού/εξωτερικού), οι ψεύτες, ανίκανοι και τζάμπα επαναστάτες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου