Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Baroufakis Πράκτωρ… ΑΦΜ ("Απαγωγής" Φορολογικού Μητρώου)


Δ​​εν θα με απασχολούσε ο κ. Βαρουφάκης, αν δεν πίστευα πως αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα ελληνικής νοοτροπίας. Πρόκειται για ένα πρόσωπο που συγκεντρώνει όλα τα ελαττώματα της Φυλής. Η τροχιά του στην Πολιτική τα αποκαλύπτει. Τον γνωρίσαμε προεκλογικά να αγορεύει στα κανάλια ως αυθεντία περί τα οικονομικά. Με αυτάρεσκο χαμόγελο απαντούσε σε όλες τις ερωτήσεις του παρουσιαστή, με τη βεβαιότητα του παντογνώστη, του παντοδύναμου, του αλάθητου. Ακλόνητο το επιχείρημά του. Οι Ευρωπαίοι θα υποχωρήσουν σε όλες τις ελληνικές αξιώσεις για τον απλούστατο λόγο ότι η έξοδός μας απ’ το ευρώ θα κόστιζε απείρως περισσότερα σ’ αυτούς απ’ ό,τι σε μας.
Ήταν ο τετραπέρατος και καπάτσος Ελληνας που έπαιζε στα δάχτυλα τους πανίσχυρους Ευρωπαίους. Οταν πρωτοσυναντήθηκε με τον Σόιμπλε, προσπάθησε να τον κολακέψει, δηλώνοντας, χατζηαβατικά, ότι από φοιτητής τον θαυμάζει. Ο Σόιμπλε, όχι μόνον δεν «μάσησε», αλλά μετά από λίγες μέρες αποκάλεσε τον κ. Βαρουφάκη «ανόητα αφελή». Και αυτός τότε εξεμάνη. Οι γαλιφιές του μεταβλήθηκαν σε ύβρεις και καταγγελίες. 
Ηταν ο αγανακτισμένος Καραγκιοζοέλληνας, που για όλα τα κακά τού φταίνε οι ξένοι. Με την ίδια βεβαιότητα ο κ. Βαρουφάκης επέμενε ότι δεν θα αυξηθεί ο ΦΠΑ. Και όταν του επισήμαναν την εμμονή των «θεσμών», αυτός απάντησε με το γνωστό χαμόγελο του αυτοϊκανοποιημένου. Θα βρούμε ένα-δύο ανώδυνα προϊόντα (πιθανώς εννοούσε κάτι σαν τη ρίγανη ή το χαμομήλι), ώστε να ανταποκριθούμε στο αίτημα. (Των κουτόφραγκων.) 
Από το άρθρο, «Ο Ιωάννης Βαρουφάκης ως... εθνικό πρότυπο», του Στάμου Ζούλα, kathimerini.gr 26.7.15.
Leonidas: Συνεχίζει να μας εκπλήσσει ο Μπαρουφάκης!
Στο πλαίσιο διεθνούς forum που έγινε στις 16.7.15, (μετά το δημοψήφισμα), σε στελέχη ξένων hedge funds, (κερδοσκοπικά κεφάλαια) εξομολογήθηκε, (υπάρχει ηχητικό ντοκουμέντο), ότι είχε εκπονήσει σχέδιο Β στο οποίο περιλαμβάνονταν η… υποκλοπή των ΑΦΜ όλων των φορολογουμένων, με… hacking στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων με σκοπό την δημιουργία ενός παράλληλου τραπεζικού συστήματος και μετάβαση σε μια νέα δραχμή!
Ήδη έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις εναντίον του, οι οποίες αναμένονται να σταλούν στη Βουλή, που μετά την εξέταση τους θα αποφασιστεί, αν επέμβει και ο Άρειος Πάγος, με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών.
Ο ίδιος ο Μπαρουφάκης έχει παραδεχθεί ότι είχε εντολή από τον κ. Τσίπρα, από τον Δεκέμβριο του 2014, για την εκπόνηση του σχεδίου μετάβασης στη δραχμή, ενώ ο πρωθυπουργός έχει παραδεχθεί, ότι τάχα έδωσε εντολή για να εξεταστούν μόνο οι επιπτώσεις επιστροφής σε εθνικό νόμισμα. Μπούρδες!
 Όλοι μαζί, (κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ), ήταν στο κόλπο και εν αγνοία του «σοφού» (Μ) λαού ετοίμαζαν λάθρα το εναλλακτικό σχέδιο επιστροφής στη δραχμή. Γι’ αυτό άλλωστε έπαιξαν το παιχνίδι της (μη) διαπραγμάτευσης μέχρι τέλους, (ρήξη/δημοψήφισμα).
Αυτό που μας έσωσε ήταν, ότι τελικά αποδείχθηκαν άσχετοι/άχρηστοι (ευτυχώς) στο να καταστρώσουν αυτό το σχέδιο, και βλέποντας ο Τσίπρας το… χάος υπέγραψε ότι του έδωσαν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου