Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Δεν Παίζονται…. (οι Κομματάνθρωποι)

Η τρόικα εν όψει των σκληρών διαπραγματεύσεων που έρχονται με τη νέα κυβέρνηση «καρφώνει» τους παλαιούς συνομιλητές της υποστηρίζοντας ότι:
* Ενώ νομοθετούσαν κανόνες για μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων έκαναν προσλήψεις από το παράθυρο
* Κι ενώ ψήφιζαν τον "Καλλικράτη" για να γίνουν συνενώσεις των δήμων και να εξοικονομηθεί 1,5 δισ. ευρώ έκαναν πάνω από 12.000 προσλήψεις στους ΟΤΑ.
Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει η μόνιμη αντιπροσωπεία της τρόικας στην Αθήνα με έκθεσή της για την εξέλιξη του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι σε τέσσερις τομείς - ΟΤΑ, Υγεία, Αστυνομία και υπουργείο Πολιτισμού - το προσωπικό αντί να μειωθεί αυξήθηκε.
Το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής ήταν το σύνολο των αμειβομένων από το Δημόσιο, τους ΟΤΑ, τους ένστολους να αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο αντί να μειώνεται και να υπερβαίνει σταθερά το 1.130.000 άτομα.
Στον «ποταμό» των πρόωρων συνταξιοδότησεων που οδηγήθηκαν χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι και στις περίπου 70.000 προσλήψεις που έγιναν τα δύο τελευταία χρόνια για να καλυφθούν κενά και «πολιτικές υποχρεώσεις» χάθηκε κάθε πιθανότητα επιτυχίας του μνημονίου.
Η εφημερίδα Le Monde «κράζει» την Ελλάδα και γράφει:

 * Η Αθήνα προσέλαβε 70.000 δημοσίους υπαλλήλους και 12.000 συμβασιούχους στους δήμους στη διετία 2010-2011 παραβιάζοντας έτσι τις δεσμεύσεις της απέναντι στους δανειστές της, αντί να απολύσει κάποιες χιλιάδες άτομα όπως είχε δεσμευτεί.

* Απορεί επίσης, πώς έγιναν προσλήψεις εν μέσω κρίσης και πώς γίνεται η Ελλάδα να διαθέτει ακόμη σήμερα τους ίδιους δημοσίους υπαλλήλους με το 2010!

 Ακόμη και οι πιο θερμοί υποστηρικτές μας πλέον έχουν χάσει την υπομονή τους με τις κουτοπονηριές των πολιτικών μας και μας κατηγορούν και ειρωνεύονται ανοικτά.

 Πως θα ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των εταίρων μας, όταν η εναλλακτική κυβερνητική πρόταση του Σ(Φ)ΥΡΙΖΑ, είναι όχι μόνο η διατήρηση του τεράστιου αναποτελεσματικού κράτους, αλλά και η διόγκωση του παραπέρα;;

 Στοιχεία από το άρθρο, «Ποιοι έριξαν έξω το μνημόνιο.Η τρόικα καρφώνει τέσσερις υπουργούς για προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων από το παράθυρο», του  Ζώη Τσώλη στο Βήμα 24.6.12.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου