Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Ώδινεν…. Μυν και Έτεκεν…. Όρος

Το ορθό ρητό του Λουκιανού (συγγραφέας-ρήτορας 120-180 μ.Χ.): Ώδινεν Όρος και Έτεκεν Μυν = Κοιλοπονούσε το βουνό και γέννησε ποντίκι.
 Για να εξηγηθεί ο τίτλος που είναι παράφραση του παραπάνω ρητού του Λουκιανού, στην περίπτωση του ΣΑΜαρά:


* Το ολιγομελές (25max) υπουργικό συμβούλιο, (μυς), που έταζε (κοιλοπονούσε), πριν γίνει πρωθυπουργός, κατέληξε να γίνει παραπολυμελές, 40, (να γεννήσει όρος), όταν πήρε το χρίσμα του πρωθυπουργού.


Μια από τα ίδια, (χονδροειδή), ΨΕΜΜΑΤΑ, όπως μας είχαν παραμυθιάσει στο παρελθόν…


Να θυμηθούμε μόνο τα τελευταία «ολιγομελή» κυβερνητικά σχήματα των 50+ υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών, των ΓΑΠ, Καραμανλή του μικρού, ακόμα και του Παπαδήμου που του φόρτωσαν 48 κομματομηχανές.

Και βέβαια τα πρόσωπα που επιλέχθηκαν, εκτός εξαιρέσεων, καμία σχέση με την επιλογή των άριστων και της σχέσης, το κατάλληλο πρόσωπο στην κατάλληλη θέση.
Αντίθετα η επιλογή υπάκουσε, γενικά, στον κανόνα: Ο κατάλληλος κομματο-κολλητο-αυλικός του αρχηγού ΣΑΜ στην κατάλληλη… καλή θέση.


Τελικά και ο κ. Μπένι(ζελος), και ο κ. Κου(β)νέλης, πονηρούτσικα σκεπτόμενοι, πέταξαν 4-5 τεχνοκράτες του χώρου τους στην κυβέρνηση, αφήνοντας τον ΣΑΜ να τραβήξει το κουπί της «σωτηρίας» της χώρας και σε περίπτωση αποτυχίας να εισπράξουν το μικρότερο μερίδιο… οργής του κόσμου.


Για να ακριβολογούμε, το ίδιο έπραξε ο κ. ΣΑΜ στον κ. Μπένι και το ΠΑΣΟΚ, προσφάτως, στην περίπτωση της κυβέρνησης Παπαδήμου και ο κ. Κουνέλης που την έκανε και δεν μπήκε στο… κλουβί.  


Αμετανόητοι – Κομματοπαίκτες... Δεν είναι εξόχως εξοργιστικό να υποτιμούν, κατ’ εξακολούθηση, τόσο χονδροειδώς την νοημοσύνη μας;;


Παρ’ όλα αυτά ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ, αυτή την ύστερη φορά να μας διαψεύσουν, να μπορέσουν να κυβερνήσουν χρηστά και να ανορθώσουν τη χώρα. ΙΔΩΜΕΝ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου