Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Ο «Καλός», ο Χαμένος, ο «Μέτριος» και ο «Κακός»


Ο «Καλός» Σαμαράς κέρδισε τις εκλογές, τάζοντας λαγούς με (διαπραγματευτικά) πετραχήλια, αλλά του λείπουν τα κουκιά για να κάνει κυβέρνηση.  

Ο Χαμένος Βενιζέλος, που έταξε τα λιγότερα, είδε το κόμμα του να παίρνει το μικρότερο ποσοστό από την ίδρυση του και δεν μπορεί παρά να συμπράξει με τον Σαμαρά στο σχηματισμό κυβέρνησης:

* Παράλληλα θα προσπαθήσει να ανασυντάξει το κόμμα του σε δύσκολες συνθήκες, καθόσον θα μοιράζεται την κυβερνητική φθορά.

Ο Μέτριο(παθής) Κουβέλης, που έταξε πολλά, αλλά με... ήπια ακύρωση μνημονίου κατόρθωσε να διατηρήσει τη σημαντική δύναμη του κόμματος του και θα  προβληματισθεί στο να μετάσχει στο σχηματισμό κυβέρνησης:

* Αν λάβει μέρος θα υφίσταται την κυβερνητική  φθορά, ενώ εκτός θα μπορεί και αυτός να καταγγέλλει και να μαζεύει "οργισμένα" ψηφαλάκια…

Ο «Κακός» Τσίπρας, που έταξε τα Πάντα Όλα με καταγγελία μνημονίου,  ζει το μεγαλείο του 7πλασιασμού του κόμματος του και επιλέγει το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

* Θα μπορεί να καταγγέλλει τους πάντες και τα πάντα, να περιμένει τη φθορά της κυβέρνησης και να συλλέγει «οργισμένα» ψηφαλάκια για να γίνει… ο επόμενος πρωθυπουργός.

Ελπίζεται να πρυτανεύσει το εθνικό συμφέρον, να μπουν κατά μέρος τα κομματικά συμφέροντα και να σχηματισθεί κυβέρνηση από ΝΔ. ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ:

* Ολιγομελής (κυβέρνηση) με τους άριστους από τα παραπάνω κόμματα συμπεριλαμβανομένων και τεχνοκρατών - μη πολιτικών προσώπων.

Το αν έβαλαν μυαλό, (τα κομματομάγαζα), θα το δούμε σύντομα.

1 σχόλιο:

  1. Μόνο ένας αφελής θα πίστευε ότι τα κόμματα έβαλαν μυαλό.
    Θα φανεί άλλωστε και από το νέο κυβερνητικό σχήμα το οποίο θα αποτελείται αποκλειστικά από “νέα”, “αξιόλογα”, “άφθαρτα” πρόσωπα (δηλ. τα γνωστά κομματόσκυλα και τους γόνους των οικογενειών τους!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή