Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Οι Τούρκοι (Πάλι) Ψάχνουν την …..Υφαλοκρηπίδα μας

Έπειτα από τις έρευνες του τουρκικού ωκεανογραφικού σκάφους Α599 TCG Çeșme στην ελληνική υφαλοκρηπίδα στην θαλάσσια περιοχή της Θράκης και Σαμοθράκης, στην αρχή αυτού του μήνα, άλλο τουρκικό ερευνητικό πλοίο Πίρι Ρέϊς ερευνά την ελληνική υφαλοκρηπίδα στην περιοχή του Καστελόριζου.

Η Τουρκία προσπαθεί να δημιουργήσει μία Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) στη Μεσόγειο, όπως ακριβώς έκανε στη Μαύρη Θάλασσα. Στη περίπτωση της Μεσογείου προσπαθεί να αποκόψει την Ελλάδα από τη Κύπρο.

Την τελευταία διετία, περιφρονώντας επιδεικτικά το Δίκαιο της Θάλασσας η Άγκυρα, υποστηρίζει ότι Κρήτη και Δωδεκάνησα δεν έχουν ΑΟΖ και η "νότια" Κύπρος έχει κάποια περιορισμένα δικαιώματα ΑΟΖ.

Αυτό που προσπαθούν να πετύχουν είναι να αποκτήσουν με το ζόρι θαλάσσια σύνορα με την Αίγυπτο διαγράφοντας από το χάρτη (τους) το Καστελλόριζο.

Η Τουρκία είχε δημοσιεύσει το χάρτη ερευνών της και έγραψε (ως συνήθως) στα παλιά της τα παπούτσια τις προειδοποιήσεις της Αθήνας.

Το Πίρι Ρέις εισήλθε τα ξημερώματα της 17.7.2010 σε περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας νοτίως του Καστελόριζου και συνεχίζει να μπαινοβγαίνει μέχρι και σήμερα!!

Την ίδια μέρα, (17.7.10), είχε προγραμματιστεί η συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Δ. Δρούτσα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Α. Νταβούτογλου, στο περιθώριο της υπουργικής συνόδου του ΟΑΣΕ στο Καζακστάν και η συνάντηση Αποστολίδη – Σινιρίογλου στην Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο των διμερών διερευνητικών επαφών, οι οποίες συνεχίζονται μέχρι σήμερα!!

Καλά δεν ντρέπονται οι δικοί μας «αξιωματούχοι» να (συνεχίζουν) να μετέχουν σε τέτοιες συναντήσεις, την ίδια ώρα που σκόπιμα οι Τούρκοι καταρρακώνουν την εθνική μας κυριαρχία και αξιοπρέπεια;

Υπενθυμίζεται ότι το 1987, που οι Τούρκοι είχαν κάνει βγάλει το Σισμίκ για έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα αναγκάστηκαν να το αποσύρουν άμεσα, διότι ο τότε πρωθυπουργός Α. Παπανδρέου απείλησε ότι θα βυθιστεί το τουρκικό σκάφος.

Τώρα 23 χρόνια μετά ο υιός Γ. Παπανδρέου συνεχίζει τις «επαφές» με τους εισβολείς λες και δεν τρέχει τίποτα!

Εθνική Χρεοκοπία και (Τζάμπα) Ξεπούλημα των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στους Τούρκους!!


Αλλά τι περιμένεις από τους νεοραγιάδες της κυβέρνησης όταν ακόμη και σήμερα το βιβλίο της Γ' Γυμνασίου «Νεώτερη και Σύγχρονη Ιστορία», για την κρίση των Ιμίων αναφέρεται ότι ... τα Ίμια δεν ανήκουν στην Ελλάδα, αλλά τα... διεκδικούμε μαζί με την Τουρκία!

Συγκεκριμένα, στη σελ. 163 για την τουρκική πολεμική επιχείρηση κατάληψης της ελληνικής βραχονησίδας τον Γενάρη του 1996, γράφονται επί λέξει τα εξής:

«Την ίδια εποχή, με αφορμή τη διεκδίκηση της βραχονησίδας Ίμια, στα Δωδεκάνησα, ξέσπασε κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις που αποκλιμακώθηκε με αμοιβαίες υποχωρήσεις (1996)»!


Διεκδικούσαμε δηλαδή τα Ίμια, δεν ήταν κομμάτι της εθνικής μας κυριαρχίας, γράφουν οι συγγραφείς Ευαγγελία Λούβη και Δημήτρης Ξιφαράς.

Αυτά που γράφτηκαν μόνο τυχαία δεν είναι, αλλά το ζήτημα αφορά προσωπικά την υπουργό Παιδείας Α.Διαμαντοπούλου και το υπουργείο "Εξωφρενικών".

Εκτός από τους συγγραφείς ευθύνονται άμεσα και οι κριτές αξιολόγησης, οι Αλ. Ρήγος, Όλ. Καραγεώργου και Μ. Βενιέρης και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο που έδωσε την έγκρισή του σ'αυτήν την πλαστογράφηση της αλήθειας, της ιστορικής πραγματικότητας..

Τι καλύτερο δώρο θα μπορούσε να περιμένει η Τουρκία;

Έχει πλέον κι ένα σχολικό ελληνικό βιβλίο για να το επικαλείται στα διεθνή φόρουμ, ότι και η Ελλάδα παραδέχεται ότι δεν έχει την κυριαρχία της βραχονησίδας Ίμια, αλλά τη... διεκδικεί!

Στοιχεία από defencenet.gr και newsit.gr.

1 σχόλιο:

  1. μια παριμια στην κριτη λεει.οποιος δεν συντιρη το σπιτιτου,πεφτι και τον πλακονη.ο καθε λαος ειναι αξιος τις τυχιστου.ευχωμε να μην ειναι πλεον αργα,να αλαξουν τα πραγματα στο καλιτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή