Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Οι Τούρκοι Εφαρμόζουν το Δόγμα Νταβούτογλου..... στο Αιγαίο

Δόγμα Νταβούτογλου (για την Ελλάδα): Στρατηγικό Βάθος (στο Αιγαίο) Τουρκίας-Μηδενικά προβλήματα με τους γείτονες (Εφόσον πάρουν το μισό Αιγαίο, τη Δυτική Θράκη, την Κύπρο κλπ….)

30.6-1.7.2010

- Επί δύο ημέρες το ωκεανογραφικό σκάφος του τουρκικού στόλου Α599 TCG Çeșme, με την προστασία σκάφους της τουρκικής ακτοφυλακής εκτελούσε έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα στην θαλάσσια περιοχή της Θράκης και Σαμοθράκης.

- Το ελληνικό ΥΠΕΞ εξέδωσε διάβημα διαμαρτυρίας και η Τουρκία το….επέστρεψε ως απαράδεκτο, διότι έκαναν λέει έρευνες για ναυτικούς χάρτες!!

5.7.2010

- Στα νησιά Καλόγηροι ακριβώς στη μέση του Αιγαίου, 4 τουρκικά F-16, παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο στις 11.15. Κατά τη διάρκεια της αναχαίτισής τους από ελληνικά Μ-2000, ο αρχηγός του τουρκικού σχηματισμού, ανέφερε σε δικό του ραντάρ ότι ένα πλοίο βυθίζεται στους Καλόγηρους. Ο θάλαμος επιχειρήσεων της τουρκικής ακτοφυλακής, ενημέρωσε το ελληνικό ΛΣ.

Σήμανε συναγερμός και πάνω από τα νησιά πέταξαν τα ελληνικά Μ-2000 τα οποία είχαν αναχαιτίσει τους Τούρκους, αλλά και βομβαρδιστικά Α-7, τα οποία πετούσαν στη περιοχή. Λίγο αργότερα πέταξε πάνω από τους Καλόγηρους και ελικόπτερο του ΛΣ.

Κανένα από τα εναέρια μέσα δεν εντόπισε το παραμικρό. Ξαφνικά στη περιοχή εμφανίστηκαν ,δύο τουρκικά ελικόπτερα τα οποία άρχισαν να κάνουν κι αυτά έρευνα και διάσωση! Από ελληνικής πλευράς στάλθηκαν άλλα δύο ελικόπτερα και στη περιοχή επέστρεψαν και τα τουρκικά F-16 αλλά και μία τουρκική φρεγάτα.

7.7.2010

- Η Τουρκία επανέρχεται στις πάγιες αξιώσεις της περί χώρου ευθύνης έρευνας-διάσωσης σχετικά με την ελληνική ΝΟΤΑΜ της επιχείρησης έρευνας-διάσωσης για το περιστατικό στους Καλόγηρους την 5.7.10

- 4 τουρκικά FANTOM και 4 F16 οπλισμένα έκαναν υπέρπτηση πάνω από το Αγαθονήσι.

30.6-9.7.2010

- 82 μαχητικά αεροσκάφη της Τουρκίας και 2 ελικόπτερα πραγματοποίησαν 16 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας (ΚΕΚ) και 36 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου (ΕΕΧ).

Όπως παρατηρούμε συνεχίζεται….. η ελληνοτουρκική προσέγγιση « ειρήνης και φιλίας » μόνο που αυτό σημαίνει για τους Τούρκους αντάλλαγμα το μισό Αιγαίο.

Όπως είδαμε παραπάνω οι Τούρκοι μέχρι και επεισόδια μαϊμού έρευνας και διάσωσης στείνουν για να τεστάρουν τις (μη) αντιδράσεις μας.

Οι δικοί μας νανο-ηγέτες, προσηλωμένοι στην πάγια υποστήριξη της ευρωπαϊκής ένταξης της Τουρκίας και στρατηγικά ψύχραιμοι όπως λένε στο ΥΕΘΑ, (ταπί και ψύχραιμοι όπως λέω εγώ),διαμαρτύρονται και παρακολουθούν…. τις εξελίξεις, δηλαδή τι «στρατηγικό» φασούλι θα βγάλουν αύριο οι Τούρκοι σε βάρος μας και βλέπουμε, ή μάλλον και Τρέχουμε!!

Ερώτηση κρίσεως προς Giorgos: Γιατί ο καλός Ταγίπ που ήλθε με τα βαΐων και κλάδων στη χώρα μας αφήνει τους κακούς στρατηγούς να δρουν σε βάρος της φίλης χώρας Ελλάδος;

Συμβαίνει μόνο γιατί δεν τους ελέγχει επαρκώς; DEN NOMIZW!!

Στοιχεία από το ΓΕΕΘΑ και defencent.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου