Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Ελλάς προς Πτώχευση (Α΄)

Μέσα σε μήνες, όχι περισσότερο, η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να επανιδρύσει το κράτος.

Η σημερινή κυβέρνηση ή θα ξαναστήσει από την αρχή, σε άλλη λογική, το κράτος, ή θα κηρύξει «στάση πληρωμών», αδυναμία καταβολής μισθών και συντάξεων, κατάσχεση τραπεζικών καταθέσεων. Και θα εξοντωθεί η ίδια μέσα στο χάος, στη φρίκη της βίας.

Πώς μπορεί να ξαναστηθεί από την αρχή κράτος στην Ελλάδα σήμερα; Μόνο αν η κυβέρνηση τολμήσει να αυτοκαταργηθεί ως κομματική ιδιοτέλεια, να παραιτηθεί από κάθε προσδοκία επανεκλογής.

Αν η σημερινή κυβέρνηση διακινδυνεύσει την επανίδρυση του κράτους αδιαφορώντας για την επανεκλογή της, και πετύχει την επανίδρυση, ο λαός θα την κρατάει στην εξουσία για τριάντα χρόνια.

Η πρόβλεψη ίσχυε και για την κυβέρνηση Κ. Καραμανλή του βραχέος. Ο ίδιος αντιπαρήλθε τότε την πρόβλεψη. Σήμερα, αν τολμήσει να εμφανιστεί σε δημόσιο χώρο, οι πολίτες τον λοιδορούν, τον προπηλακίζουν. Είναι ένας ζωντανός νεκρός.

Στην πράξη απλό δεν είναι να επανιδρυθεί το κράτος. Αλλά δεν είναι και ακατόρθωτο.

Η λογική εξυπηρέτησης της κοινωνίας (όχι των κομμάτων και της πελατείας τους) οργανωτικά μπορεί να μεταφραστεί σε θεσμικό, διοικητικό σχήμα. Να πρωτεύει η παραγωγή έργου, η έμπρακτη (ποσοτικά μετρητή και ποιοτικά αξιολογούμενη) εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών.

Για να εφαρμοστεί μια στοιχειώδης λογική λειτουργικής αποτελεσματικότητας του κράτους στη σημερινή Ελλάδα, πρέπει το κράτος που ξέρουμε να καταλυθεί και να ξαναστηθεί από την αρχή.

Αυτή την ανατροπή ή θα την κάνει η υπάρχουσα κυβέρνηση του ολίγιστου τωρινού πρωθυπουργού μας ή θα την αναλάβει όποιο ανεξέλεγκτο φασιστικό γκρουπούσκουλο προλάβει να εκμεταλλευτεί το χάος μετά την κατάρρευση. ΄Η κάποια ξένη δύναμη που θα έχει επέμβει.

Από το άρθρο, «Επανίδρυση ή χαοτική διάλυση», του Χρήστου Γιανναρά στην Καθημερινή 30.5.10



Το «σενάριο» πτώχευσης δεν ανήκει καθόλου στη σφαίρα της φαντασίας...

Οι διεθνείς αγορές, εξακολουθούν να θεωρούν τα ελληνικά κρατικά ομόλογα junk, (σκουπίδια), και διαπρεπείς οικονομολόγοι προεξοφλούν τη χρεοκοπία της Ελλάδος.

Η κυβέρνηση δείχνει μέχρι τώρα να μην αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα της κατάστασης και τον ελάχιστο χρόνο που έχει στη διάθεση της να ανατρέψει την καταστροφή που συνεπάγεται η πτώχευση της χώρας.

Θα ξυπνήσει πριν είναι πολύ αργά;;;

2 σχόλια:

  1. Τα προβλήματα θα μας τα λύσει ο...Καντάφι, όπως τα έλυσε και επί του πατρός Γιωργάκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ενδιαφερον το αρθρο σου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή