Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Ο Αυτοκράτορας και ο Ζήτουλας


Στις 14.5.2010, το πρωί, λίγο πριν απογειωθεί το αεροσκάφος που μετέφερε τον Ερντογάν στην Αθήνα, 6 τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, δύο εκ των οποίων οπλισμένα με πυραύλους αέρος - αέρος, εισέβαλαν στο FIR Αθηνών από την περιοχή μεταξύ Λήμνου και Λέσβου, παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο και έκοβαν βόλτες πάνω από το Αιγαίο επί 35 λεπτά!!

Tουρκικά πολεμικά αεροσκάφη και πολεμικά πλοία δημιούργησαν καθ’ όλη την προηγούμενη εβδομάδα και κατά την επίσκεψη του Ερντογάν στην Αθήνα κλίμα επικίνδυνης έντασης και βίαιης αμφισβήτησης στο Αιγαίο.

Την εβδομάδα «Ερντογάν», (10-14/5/2010) 71 τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν 67 παραβάσεις των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών και 90 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου!!!

Επί πλέον κατά το ίδιο χρονικό διάστημα τουρκικές φρεγάτες «παρενόχλησαν» 1 ελληνικό C-130 και 4 Φάντομ (F-4) ζητώντας….. τα στοιχεία τους μεταξύ Λήμνου και Σκύρου!!!

Έρχεται λοιπόν ο κύριος Ερντογάν σαν «φίλος» στην Ελλάδα και «δώρα» φέροντας….. τις πάγιες διεκδικήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο, με τη βούλα….των όπλων, για να μην ξεχνιόμαστε.

Στις κοινές συνεντεύξεις με τον Έλληνα ομόλογο του ο Ερντογάν και δημόσια πλέον πολύ καθαρά επανέλαβε όλες τις τουρκικές διεκδικήσεις σε βάρος της χώρας μας.

Ελληνική απάντηση:

Ψελλίσματα περί φόβου κατάληψης ελληνικών νησιών από τον ίδιο τον Έλληνα πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και εθνικής ντροπής του αντιπροέδρου Πάγγαλου γιατί αγοράζουμε όπλα που δεν τα χρειαζόμαστε, επειδή τα προβλήματα και τις εντάσεις τις δημιουργούν δημόσιοι υπάλληλοι διπλωμάτες!!!

Ο Πάγγαλος προχώρησε παραπέρα λέγοντας: «όπου υπάρχει διαφωνία για τον καθορισμό εδαφικών λεπτομερειών ή γεωγραφικών ιδιομορφιών, η λύση πρέπει να δίνεται από τρίτους, εντεταλμένους προς τούτο, με βάση το Διεθνές Δίκαιο»!! Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν εδαφικές διαφορές;;

Ζητάμε τίποτα εμείς από τους Τούρκους;; Οι Τούρκοι αμφισβητούν και διεκδικούν ελληνικά νησιά στο Αιγαίο.

Ο κ. Ερντογάν μας δούλευε κιόλας, όταν ερωτώμενος για τις υπερπτήσεις των τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά, απήντησε ότι στα 7,5 χρόνια που είναι πρωθυπουργός δεν μας έχει….. βομβαρδίσει!!. Προς το παρόν βομβαρδίζει μόνο τους Κούρδους του ΡΚΚ στο Β.Ιράκ...

Το έχω ξαναπεί εδώ: Δεν υπάρχει ο καλός Ερντογάν και οι κακοί στρατηγοί…..

Η Τουρκία έχει χαράξει μια διαχρονική ενιαία διεκδικητική πολιτική σε βάρος της εθνικής κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας και την ακολουθεί απαρέγκλιτα, ανεξάρτητα ποιος είναι στην κυβέρνηση της.

Ο Ερντογάν με τον αέρα του (περιφερειακού) αυτοκράτορα ήλθε να ζητήσει ειρήνη υποτέλειας από το ζήτουλα της γειτονιάς του.

Ούτε να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη καταδέχθηκε, σε αντίθεση με τους Έλληνες πολιτικούς που τους τρέχουν να καταθέτουν στεφάνια στον Κεμάλ….

Τόση λοιπόν η εθνική κατάντια μας;; Μεγαλύτερη και από τη χρεοκοπία μας!!

Στοιχεία από www.geetha.mil.gr.

1 σχόλιο:

  1. το σημαντικοτερο σε ενα κρατος ειναι η στρατιοτικη δημαμι η οικομομια η ασφαλεια των πολιτον με την αστιμομευση.ας αντιγραψη τι κανουν εξελιγνενα κρατη.χωρις τιμιοτητα πυθαρχια αλιλεγγια θελιση και ομονια θα οδιγηθουμε στην καταστροφη.ευχομε να τα καταφερωμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή