Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Νόμος είναι το Δίκιο του (Κουκου-Δολοφόνου) Εργάτη

Η εν ψυχρώ δολοφονία των τριών άτυχων υπαλλήλων της Μαρφίν στην οδό Σταδίου υπήρξε αναμφίβολα ένα προμελετημένο σχέδιο.

Και δυστυχώς δεν ήταν η ανεύθυνη ενέργεια κάποιων ανεγκέφαλων. Ελάχιστοι βεβαίως αυτοί, που έριξαν την μολότωφ στην τράπεζα.

Πολλοί όμως εκείνοι, που γιουχάϊσαν τους υπαλλήλους της Μαρφίν γιατί, όπως είχαν το δικαίωμα, δεν απεργούσαν κι εργάζονταν.

Πολλοί, πάρα πολλοί εκείνοι, που εμπόδισαν τους πυροσβέστες να πάνε στο τραπεζικό κατάστημα για να απεγκλωβίσουν τους υπαλλήλους.

Και χιλιάδες εκείνοι, που επεχείρησαν να καταλάβουν και να κάψουν τη Βουλή υπακούοντας στο σύνθημα «κάψτε, κάψτε το μπο… τη Βουλή».

Δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι όλα υπακούν σε ένα, γελοίο κατά τη γνώμη μου αλλά υπαρκτό, σχέδιο ορισμένων να βυθίσουν τη χώρα στο χάος και στην αναρχία για να κάνουν την «επανάσταση» τους, να πάρουν την ρεβάνς τους και να καταλάβουν με τη βία την εξουσία. Άλλωστε δεν κρύβονται.

Η ελληνική κοινωνία ανέχθηκε επί μακρόν τη βία και την ανομία. Γιατί είναι ανομία να καταλαμβάνεις δημόσια κτίρια και δρόμους εις βάρος των εργαζομένων και των πολιτών, που έχουν το δικαίωμα να κυκλοφορούν ελεύθερα.

Γιατί είναι ανομία, που ενθαρρύνει ακραίες συμπεριφορές, το να δηλώνεις δημοσίως ότι δεν αναγνωρίζεις το Σύνταγμα, ότι για σένα «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη», δηλαδή αυτό, που εσύ εκλαμβάνεις ως «δίκιο του εργάτη» και γράφεις στα παλαιότερα των υποδημάτων σου την έννομη τάξη, ακριβώς επειδή η κυβέρνηση, η δικαιοσύνη και τα μέσα ενημέρωσης μέσα στην αδυναμία και τον λαϊκισμό τους, αποδέχονται τον ακτιβισμό σε οποιαδήποτε μορφή κι αποφεύγουν να εφαρμόσουν το νόμο.

Όταν οι διαδηλωτές κι οι διοργανωτές της συγκέντρωσης της προηγούμενης Τετάρτης θεωρούν ότι οι εργαζόμενοι της Μαρφίν, επειδή δεν απεργούν κι εργάζονται, είναι «προδότες της εργατικής τάξης», κάποιοι ακραίοι εξ αυτών, θεωρούν ως φυσιολογικό να στραφούν εναντίον τους, να τους προπηλακίσουν, να τους επιτεθούν ακόμα και να τους δολοφονήσουν για να τους τιμωρήσουν στο όνομα μιάς εξίσου ψευδεπίγραφης «επανάστασης».

Όπως είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, είμαστε ένα βήμα πριν από την άβυσσο. Στην πραγματικότητα είχαμε ήδη βουτήξει και κάποιοι, το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Ενωση, μας έριξαν ένα λεπτό σχοινί να μας σώσουν.

Αν δεν ανταποκριθούμε στην τελευταία αυτή ευκαιρία μας, τότε θα είμαστε άξιοι της τύχης μας.

Ο λαϊκισμός θα έχει επικρατήσει εις βάρος του λαϊκού συμφέροντος και του πατριωτικού καθήκοντος.

Από το άρθρο «Το σχόλιο του Γιάννη Λοβέρδου», στο www.newsit.gr 6.5.10

3 σχόλια:

  1. ενας σωοστος αγροτης προσεχη την σοδια της πατατας του. αν ομως μερικες χαλασουν της πεταη για να μην χαλασουν και η αλλες.οι ελβετοι κομηκοι στην τηλεωραση. ηπαν να κανομε στην ελλαδα αυτο που καμουν στην υςα. να σραματισουν το πετρελεο. με τι διαφορα να τρομπαρουν στην ελλαδα ευρο. για να σταματηση η μοληνση στη ευροπη.εκει καταντισαμε.εμεις τρεπομαστε εδω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. προτινω να παρη ενα το τμημα που αντιστηχη στα πωσοστα που εχουν το κκε και συριζα σε εδαφος.να ζησουν στον κοσμοτους και εμεις στο δηκομας.εστι ηταν και η ανατολικη γερμανια.μετα απο 10/20 χρονια θα μας παρακαλουν να τους ενταξουμε στην ελλαδα οπως εγινε και με την γερμανια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οι απεργοι κοβουν το κλαδη που καθωντε.τωσο μαλ...... εινε.και οι πολιτηκη μας γιατι δεν κανουν επηστρατευση. αυτον δεν βλεπουν. τη κατασρωφη.σας αξηζη η μοιρασας.μας κανετε να τρεπομαστε να λεμε πως ειμαστε ελληνες.μωνο μια χουντα σας σωνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή