Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Ελλάς Πυραμίς Α.Ε

Κράτος-«πυραμίδα», συνδυασμένο με επαιτεία, εξάρτηση και πολιτικούς που χρηματίζονται χαρακτηρίζει την Ελλάδα με άρθρο του στην εφημερίδα «Νational Ρost» του Καναδά ένας επίδοξος επενδυτής, ο οποίος ενεπλάκη κατά το παρελθόν με την ελληνική γραφειοκρατία!

Πρόκειται για τον κ. Στίβεν Ερλ, διευθύνοντα σύμβουλο της ΑirSea Lines Ιnternational Canada Ltd., η οποία δρομολόγησε ανεπιτυχώς υδροπλάνα στη χώρα μας.

Στο άρθρο του ο κ. Ερλ αναφέρει:

- Γνωρίσαμε τη νοοτροπία της αγοράς εργασίας και τους κανόνες λειτουργίας των επιχειρήσεων. Όπως διαπιστώσαμε, ήμασταν σαν την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων!

- Το πολιτικό και οικονομικό σύστημα είναι σχεδιασμένο για να κάνει τους ξένους επενδυτές να αιμορραγούν.

- Οι πολιτικοί δεν αντιμετωπίζουν το χρέος ως οφειλή, αλλά ως έσοδο. Το ελληνικό κράτος δέχεται χρήματα τα οποία δεν μπορεί ούτε προτίθεται να επιστρέψει.

- Πρόκειται για ένα υβρίδιο σχήματος “πυραμίδας”, επαιτείας και εξάρτησης.

- Θεωρητικά λαμβάνουν χρήματα υποσχόμενοι να υλοποιήσουν συγκεκριμένα μέτρα, να τα αποπληρώσουν με τόκο και να τα διαχειριστούν με σύνεση.

- Ωστόσο έως σήμερα δημιουργούν νέα χρέη προκειμένου να αποπληρωθούν τα παλιά. Τώρα που δεν υπάρχει κανένας να τους δανείσει το σύστημα καταρρέει.

- Οπως έγινε και στη δική μου περίπτωση, τα χρήματα που έφταναν σε χέρια πολιτικών ξοδεύονταν για την εξαγορά ψήφων και για τη δημιουργία μηχανισμών που επέτρεπαν σε κομματάρχες να τα εγκολπώνονται.

- Είναι σαν τον επαίτη που ζητάει χρήματα και αντί να αγοράσει τροφή τα ξοδεύει σε αλκοόλ... Συνεχίστε έτσι!

- Αν η Ευρώπη θέλει ένα ισχυρό ευρώ και μια de facto “εθνική ταυτότητα”, τότε θα πρέπει να δείξει σε τριτοκοσμικές οικονομίες όπως η Ελλάδα ότι οι νόμοι ισχύουν και οι συμπεριφορές αξιολογούνται.

- Να αποβληθεί η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να γλιτώσει η χώρα από τη μόνιμη βλάβη και για να ενισχυθεί η ΕΕ.

- Στην περίπτωση της Ελλάδας, είτε 60 δισ. είτε 200 δισ. ευρώ δοθούν θα έχουν την ίδια τύχη με τα 20 εκατομμύρια που επενδύσαμε για να βοηθήσουμε αυτή την όμορφη χώρα.

- Αν θέλετε να σωθεί η Ελλάδα, αφήστε τη μόνη της.

Από το άρθρο, « η Ελλάδα είναι κράτος-“πυραμίδα”» στο ΒΗΜΑ 12.5.10

1 σχόλιο:

  1. οι ελληνες ειναι στην πρωτη δεκαδα στον κοσμο σε ιδιοτηκη περιουσια ακουσα την παπαρηγα να λεγη στην τηλεοραση οτι δεν ειναι λουξους να εχει ο καθενας ενα εξωχικο σπητι.αυτο για ενα ελβετο δεν ειναι ουτε ωνιροτους αφου 30/εκατο εχουν.και χροστανε το 70/τηςεκατο,ενιγνα.ελβετια πουσια ελλαδα χρεωκοπημενη χωρα.ο λωγος ειναι γιατη 70/της εκατο των ελληνον κλεβουν το κρατος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή