Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

Ο Φόβος Φυλάει…. τους Τούρκους!!

Περίληψη από το άρθρο, «Ατύχημα τουρκικής κορβέτας στο Καστελλόριζο: Ο φόβος ματαίωσε την ανέλκυση!», του www.defencenet.gr 14.8.09

Με μία απόφαση που κατά την κυβέρνηση στοχεύει στη μη κλιμάκωση, πρακτικά όμως δείχνει φόβο και αδυναμία, η Ελλάδα αποφάσισε να μην προχωρήσει στην ανέλκυση του θόλου του τουρκικού σκάφους που παγιδεύτηκε σε ύφαλο έξω από το Καστελόριζο!

Ενώ οι πληροφορίες από τα υπουργεία Άμυνας και Εξωτερικών, μέχρι πριν από λίγες ώρες επέμεναν ότι θα γίνει επιχείρηση ανέλκυσης, εν τούτοις έγκυρη πηγή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας πληροφόρησε το η επιχείρηση ανέλκυσης ματαιώνεται καθώς δεν υπάρχει λόγος να γίνει!

Βέβαια, έχουν ήδη ανελκυστεί κάποια υποσυστήματα (υδρόφωνα κτλ) από τον θόλο αναγκαία για την τυπική τουλάχιστον ταυτοποίηση. Η ίδια πηγή υποστήριξε ότι έγινε αυτοψία στο βυθό και εξετάστηκαν τα θραύσματα, οπότε κρίθηκε άνευ λόγου η ανέλκυση του αντικειμένου!

To www.defencenet.gr, από εχθές είχε προβλέψει για την φοβική αντιμετώπιση του θέματος από την ελληνική πλευρά σημειώνοντας ότι το θέμα τώρα είναι το πως θα χειριστεί το όλο ζήτημα η ελληνική πλευρά.

Για άλλη μία φορά καίμε έναν, κυρίως επικοινωνιακό, άσσο και μάλιστα σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή, όπου η τουρκική προκλητικότητα έχει ενταθεί.

Ποιος είναι ο άσσος της ελληνικής πλευράς;
Τουρκικό σκάφος πλέοντας ΕΝΤΟΣ των ελληνικών χωρικών υδάτων σε περίπου 500-700 μέτρα από ελληνικό νησί, χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος να συμβεί κάτι τέτοιο, εν μέσω μιας περιόδου όπου η τουρκική επιθετικότητα έχει κλιμακωθεί, συγκρούεται με ύφαλο και χάνει τον ανθυποβρυχιακό του θόλο.

Πρόκειται για μοναδική περίπτωση στα χρονικά της ελληνοτουρκικής διαμάχης που καταδεικνύει πρώτον, αδιάψευστα την τουρκική επιθετικότητα και δεύτερον την μειωμένη ικανότητα του τουρκικού Ναυτικού.

Η ελληνική πλευρά ετοιμάζεται για ανέλκυση του, μήκους αρκετών μέτρων, αντικειμένου. Η εικόνα που θα μεταδιδόταν σε όλο τον κόσμο, θα είχε συγκλονιστικά αποτελέσματα.

Αυτό φοβήθηκε η ελληνική πλευρά; Την αντίδραση της Τουρκίας στην δημοσιοποίηση μέσω εικόνας της τουρκικής γκάφας;

Τον απόλυτο εξευτελισμό θεωρούν ότι θα τον διαδεχόταν η αντίδρασή του στρατοκρατικού καθεστώτος για να ικανοποιήσουν την τουρκική κοινή γνώμη, η οποία φυσικά θα αντιδρούσε αρνητικά σε τέτοιες εικόνες.

Το φοβικό σύνδρομο των Ιμίων, αλλά και οι συστάσεις ΗΠΑ και ΝΑΤΟ για άλλη μια φορά οδηγούν και αυτή την κυβέρνηση σε μία κίνηση κατευνασμού.

Πάντως, χαρακτηριστικό των, ας πούμε ιδιαιτεροτήτων, της ελληνικής πολιτικής σκηνής, είναι ότι, αν κάποιοι εύχονταν να πάει σε ολική αποκλιμάκωση το θέμα με την τουρκική κορβέτα, ήταν πρώτα και κύρια η αξιωματική αντιπολίτευση, το ΠΑΣΟΚ.

Κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ότι η κυβέρνηση θα θελήσει να εκμεταλλευθεί ακόμα και θερμό επεισόδιο με την Τουρκία για να ξεφύγει από την δύσκολη πολιτική θέση στην οποία εκτιμούν ότι βρίσκεται!

Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι δεν υπήρξε καμία αντίδραση, έστω μία τυπική ανακοίνωση από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ μέχρι τώρα παρά την ευρεία κάλυψη πού είχε το θέμα από τα ΜΜΕ μετά την δημοσιοποίησή του από το www.defencenet.gr

Σχόλιο:
Καμαρώστε, σε όλο της το μεγαλείο, την «Εθνική» (Κομματική) Εξωτερική Πολιτική των «Γενναίων» (από)κομμάτων «Εξουσίας», Δοξάστε τους Εθνικούς Τυφλοπόντικες!!

Σημειώνεται, ότι η τουρκική κορβέτα «Μποντρούμ», που συνόδευε 2 αποβατικά* πλέοντας λίγο έξω από το Καστελλόριζο στις 12.8.09, από προφανή αδεξιότητα, κόλλησε σε ευδιάκριτο χαρτογραφημένο ύφαλο, που υπάρχει στην περιοχή!! Στην προσπάθεια αποκόλλησης, η τούρκικη κορβέτα.….. άφησε στον ύφαλο ολόκληρο τον ανθυποβρυχιακό θόλο, (σόναρ) της!!

*Βλέπε κινήσεις τουρκικών πλοίων στην παρακάτω ανάρτηση, «Οι Τούρκοι συνεχίζουν τις προκλήσεις σε Καστελόριζο – Ρω, της 13.8.09

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου