Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009

Οι Τούρκοι Συνεχίζουν τις Προκλήσεις σε Καστελόριζο – Ρω.

Τις τελευταίες μέρες σημειώνεται αξιοσημείωτη τουρκική δραστηριότητα στην περιοχή Καστελόριζου – Ρω. Οι Τούρκοι φαίνεται ότι μετάνιωσαν που μας ….. «χάρισαν» τη Ρω.

Στις 8.7.09 ελληνικό καΐκι, που μετέφερε εφόδια στην φρουρά της Ρω από το Καστελλόριζο, παρεμποδίστηκε να προσεγγίσει τη Ρω από τουρκική ακταιωρό. Σε βοήθεια πήγε σκάφος του Λιμενικού για να απομακρύνει τους Τούρκους.

Στις 11.8.09 τουρκική ακταιωρός, κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς, απείλησε με εμβολισμό ελληνικό τουριστικό πλοιάριο με 18 τουρίστες, Έλληνες και ξένους, σε απόσταση μισό μίλι από το Καστελόριζο. Οι επιβάτες τρομοκρατήθηκαν και ο κυβερνήτης ειδοποίησε το Λιμενικό. Όταν έφθασε στην περιοχή το σκάφος του Λιμενικού η τουρκική ακταιωρός είχε ήδη εξαφανιστεί.

Στις 11 και 12.8.09 τουρκική κορβέτα, (Βodrum), και δύο αποβατικά σκάφη, κινούνταν κοντά στο Καστελόριζο και τη Ρω, προερχόμενα από λιμάνι της κατεχόμενης Κύπρου. Επίσης εντοπίστηκαν και 3-4 φουσκωτά με απροσδιόριστα χαρακτηριστικά κοντά σε παραπλήσια τουρκική νησίδα.

Το Πολεμικό Ναυτικό ανέφερε ότι παρακολουθούνται οι κινήσεις των πλοίων, «όπως όλα όσα συμβαίνουν στο Αιγαίο και δεν εκτιμώνται ως ανησυχητικές».

Οι εντολές προς τους λιμενικούς που φρουρούν την περιοχή είναι να διατηρούν την ψυχραιμία τους, να ενημερώνουν αμέσως και να μην απαντούν στις προκλητικές ενέργειες των Τούρκων….

Οι Τούρκοι συνεχίζουν να υλοποιούν το σχέδιο τους για το ροκάνισμα της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδος στον αέρα, θάλασσα, νησιά κατοικημένα και μη, υφαλοκρηπίδα, Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) και οι Έλληνες διατηρούν την ψυχραιμία τους

Έρχεται και ο ανεκδιήγητος άσχετος…νεαρός Τσίπρας να υποστηρίξει με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Έθνος» της 12.8.09 ότι: «Όσο και αν προσπαθήσει κανείς με εξοπλιστικά προγράμματα να περιφρουρήσει τα θαλάσσια σύνορα δεν θα το καταφέρει. Τα χρήματα που δαπανώνται για τα εξοπλιστικά προγράμματα να αξιοποιηθούν για την κατασκευή ανοιχτών κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών»!!??

Πώς να μας πάρουν σοβαρά οι Τούρκοι, αφού το Δέρμα των «Αρχόντων» μας Αναδίδει Φόβο και Τρόμο και αυτοί τους «Οσμίζονται» από Μίλια Μακριά, Χρόνια Τώρα;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου