Σάββατο 8 Αυγούστου 2009

Ιστορίες (Ελληνο-Τουρκικών) «Κρίσεων» στις Ένοπλες Δυνάμεις.


Ακούστηκαν και γράφηκαν πολλά για τους λόγους των αλλαγών στην ηγεσία των ΕΔ...

Ο απελθών αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός κ. Γράψας ήταν λέει …..γεράκι, σκληροπυρηνικός, εθνικοπατριωτικής αντίληψης, ήταν αντίθετος με τη μείωση της θητείας στο Στρατό, ήθελε να επανδρώσει τα νησάκια που έχουν βάλει στόχο οι Τούρκοι με καταδρομείς κλπ.

Τι είδους «γεράκι» πρέπει να είναι ένας Αρχηγός για να συμβούν, τους τελευταίους μήνες, τα παρακάτω;;

- Τουρκική φρεγάτα, (Turgut Reis), έφτασε σε απόσταση 4 ναυτικών μιλίων από το Σούνιο, παραβιάζοντας όλους τους κανόνες αβλαβούς διέλευσης.

- Τουρκικά μαχητικά, σχεδόν σε καθημερινή βάση, εν μέσω θερινού «μορατόριουμ», εκτελούν υπερπτήσεις πάνω από τις στέγες των σπιτιών του Αγαθονησίου, Φαρμακονησίου, Φούρνων κλπ.

- Τουρκικά μαχητικά, για πρώτη φορά επιχειρούν εικονικούς βομβαρδισμούς στα παραπάνω νησιά με σχηματισμούς, που άλλα «βομβαρδίζουν» και άλλα υποστηρίζουν.

- Το τουρκικό ΥΠΕΞ, για πρώτη φορά επίσημα και με υπηρεσιακά έγγραφα ισχυρίζεται, ότι τα παραπάνω νησιά δεν ανήκουν στην Ελλάδα και κατήγγειλε τον «παράνομο» εποικισμό τους.

- Η τουρκική κυβέρνηση έδωσε άδεια για έρευνες υδρογονανθράκων στην κρατική εταιρεία πετρελαίου (ΤΡΑΟ) σε περιοχές ελληνικής και κυπριακής υφαλοκρηπίδας.

- Οι Τούρκοι έφθασαν να διεκδικούν τη Ρω, αλλά…. μετάνιωσαν και μας τη «Χάρισαν».

- Ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ συμφώνησε με την ψηφοθηρική πολιτική της κυβέρνησης και υλοποιήθηκε η άκρως ζημιογόνος, για την ήδη προβληματική επάνδρωση των μονάδων του Στρατού Ξηράς, μείωση της θητείας.

- Ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ πραγματοποίησε επίσκεψη στην Τουρκία για ….την οικοδόμηση μέτρων εμπιστοσύνης εν μέσω μειζόνων τουρκικών προκλήσεων. Οι Τούρκοι για να τον…. διασκεδάσουν, αντί εμβατηρίου επιθεώρησης, του έπαιξαν ντιρλά-ντα-ντά!!

- Τέσσερα τουρκικά F-4 Φάντομ, πέταξαν 330 μέτρα πάνω από το Φαρμακονήσι προχθές το απόγευμα, 6.8.09, σε σχηματισμό «Χαιρετισμού».... για την αποστρατεία του.

Φανταστείτε, αν ο απελθών δεν ήταν «γεράκι», τι θα γινόταν!!

Ο πιο σπουδαίος Κινέζος στρατηγός Σουν Τζου,(400-320 πΧ) είχε πει, ότι η καλύτερη στρατηγική είναι εκείνη που κερδίζει τον πόλεμο χωρίς μάχη.

Αυτή τη στρατηγική εφαρμόζουν οι Τούρκοι από τη μεταπολίτευση μέχρι τώρα και τους «βγαίνει»!!

Οι δικοί μας μικράνθρωποι «κυβερνήτες», αντί να φροντίζουν να Eνισχύουν την Aποτρεπτική Iκανότητα της χώρας και να την Kάνουν Oρατή στους Τούρκους, ΥΠΟΧΩΡΟΥΝ συνεχώς προτάσσοντας το ψευδοδίλλημα: Θέλετε Πόλεμο, ή ειρήνη με την Τουρκία;

Τι να διαλέξει ο Μακάριος και Χαλαρός Έλληνας, ιδιαίτερα τώρα που είναι στις παραλίες; Διαλέγει....Φραπέ και Σαγιονάρα.

Μόνο με Ισχυρή Αποτρεπτική Δύναμη και Αποφασιστικότητα να την Χρησιμοποιήσεις, Αποφεύγεις τον Πόλεμο και Διατηρείς την Ειρήνη. Όχι με την Ανοχή, τις Υποχωρήσεις και τις Σφαλιάρες!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου