Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

Οι Τούρκοι Συνεχίζουν να Τ(ΡΩ)νε Ελληνικά Νησιά!!

Το νησί της κυράς της Ρω, Δέσποινας Αχλαδιώτη και μοναδικής κατοίκου του νησιού μας μέχρι που πέθανε το 1982 σε ηλικία 92 ετών, βρίσκεται στο στόχαστρο των Τούρκων από την περασμένη Δευτέρα.

Η Ρω, που βρίσκεται 3 μίλια βόρεια του Καστελόριζου, χαρακτηρίστηκε «Ουδέτερη» από τον τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό «Kanal D», αναφέροντας σε ρεπορτάζ στις 3.8.09 του ότι «η Ελλάδα οικειοποιήθηκε με νέο τετελεσμένο μία νησίδα, που δεν ανήκει σε κανέναν».

Υποστηρίχθηκε ότι με βάση τη συμφωνία του 1947, η νησίδα δεν ανήκει σε κανέναν, κατά συνέπεια δεν επιτρέπεται ο εποικισμός της. Και όμως οι Έλληνες έχουν εγκαταστήσει στρατιωτικό φυλάκιο και την ελληνική σημαία, όπως δείχνουν στο σχετικό βίντεο, που μετέδωσε και το CNN TURK!!

Χθες, 4.8.09, απογευματινές ώρες Τούρκοι δημοσιογράφοι του τηλεοπτικού σταθμού «IHA», επιβαίνοντας σε τουριστικό σκάφος προσπάθησαν να προσεγγίσουν τη Ρω, αλλά ελέγχθηκαν από πλοίο του Λιμενικού Σώματος και αναγκάσθηκαν να απομακρυνθούν προς τα τουρκικά παράλια.

Οι Τούρκοι προετοιμάζονται για τις έρευνες υδρογονανθράκων, που έχουν ήδη προαναγγείλει στην ευρύτερη περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και φροντίζουν να είναι πιο συγκεκριμένοι, καταδεικνύοντας ολοένα και περισσότερα «γκρίζα νησιά».

Κάποιο «πουλάκι» είπε, ότι μετά την αποχώρηση του τουρκικού τουριστικού σκάφους, οι «δημοσιογράφοι» επιβιβάστηκαν σε τουρκική ακταιωρό. Ο νοών νοείτω!!

Το ελληνικό ΥΠΕΞ θεωρεί το όλο θέμα Ανύπαρκτο…. μάλλον όπως και στα Ίμια.

1 σχόλιο: