Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009

Η Τουρκία μας…. Χαρίζει τη Ρω!!

Στον απόηχο των «παιχνιδιών» της Άγκυρας, σχετικά με το ρεπορτάζ αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας της νήσου Ρω, καθώς και την πρόθεση Τούρκων δημοσιογράφων να αποβιβαστούν στο νησί μας, σημειώνονται τα παρακάτω:

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Burak Özügergin δήλωσε, χθες 5.8.09 για το περιστατικό στη Ρω ότι, «έχουν σημειωθεί μεγάλες αλλαγές στις ελληνοτουρκικές σχέσεις την τελευταία δεκαετία και υπάρχουν μεγάλες διαφορές σε σχέση με το επεισόδιο, γύρω από τη βραχονησίδα Ίμια, πριν από 14 χρόνια».

Συνεχίζοντας αναφέρει: «Αυτό δεν σημαίνει ότι οι νομικές διεκδικήσεις της μιας πλευράς γίνονται αποδεκτές από την άλλη και το αντίστροφο. Τα ελληνικά νησιά, που βρίσκονται κοντά στην Τουρκία, διέπονται από καθεστώς αποστρατικοποίησης. Στο Αιγαίο υπάρχουν νησιά, νησίδες και βραχονησίδες, που αποσπάστηκαν από την οθωμανική αυτοκρατορία σε διαφορετικές φάσεις».

Επίσης ο Τούρκος εκπρόσωπος, αναφέρθηκε και στο θέμα των παραβιάσεων του ελληνικού εναερίου χώρου, υποστηρίζοντας πως το 2008, οι αεροπορικές δραστηριότητες της Ελλάδας στο Αιγαίο αυξηθήκαν κατά 26%, ενώ δεν υπήρξε οποιαδήποτε αύξηση από την πλευρά της Τουρκίας και πως οι πτήσεις της Ελλάδας στο Αιγαίο είναι δεκαπλάσιες σε σύγκριση με αυτές της Τουρκίας??!!

Η «καλή» τουρκική εφημερίδα «Μιλιέτ», χαρακτηρίζει την κρίση, που προκλήθηκε από ορισμένα ΜΜΕ στις σχέσεις Ελλάδος – Τουρκίας, Τεχνητή. Το νησί, άλλωστε, ανήκει στην Ελλάδα», γράφει.

Η επικρατέστερη εξήγηση των ελληνικών ΜΜΕ για τις ενέργειες των Τούρκων, ήταν ότι επρόκειτο για «αυθαίρετες» ενέργειες Τούρκων δημοσιογράφων που ανήκουν σε συγκρότημα ΜΜΕ που είναι αντίθετο με το κόμμα του πρωθυπουργού Ερντογάν και ήθελαν να του δημιουργήσουν πρόβλημα... Βολεύει, για να μη φοβόμαστε συνεχώς τον «Κακό Λύκο», (Τούρκο Στρατηγό)!!

Η επίσημη Τουρκία αντιδρά τη δεύτερη μέρα του «σήριαλ» και «καθησυχάζει» τους Μακάριους και Χαλαρούς Έλληνες, χωρίς όμως να αναφέρεται στην κυριαρχία της Ρω. Αυτό το λέει η εφημερίδα «Μιλιέτ»…

Η περίπτωση της Ρω δίδει άλλη μία ευκαιρία στους Τούρκους να τονίσουν τις διεκδικήσεις τους σε βάρος της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδος στο Αιγαίο, όπως φαίνεται από τις δηλώσεις τους εκπροσώπου του Τ/ΥΠΕΞ.

Οι Τούρκοι με αλαζονεία καθημερινά «εφευρίσκουν» και αναβαθμίζουν τις διεκδικήσεις τους, σε βάρος της εθνικής κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας, απέναντι σε μια Δεδομένη Μη Αντίδραση της ελληνικής πλευράς.

Οι Τούρκοι τώρα το «παίζουν» καλοί. Στη «μεγαθυμία» τους, αφού ήδη Διεκδικούν πάνω από 130 Ελληνικά Νησιά και Βραχονησίδες, μας…. χαρίζουν τη Ρω!!

Χαιρετίσματα στην, (ελληνική), Εξουσία!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου