Σάββατο 9 Μαΐου 2009

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Tα Νησιά δεν σας Ανήκουν!!

Ως φυσική συνέπεια των συνεχόμενων υπερπτήσεων των ελληνικών νησιών από τα τουρκικά μαχητικά, έρχεται η επίσημη αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας τους από το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Γιατί άλλωστε να κάνουν τις υπερπτήσεις οι Τούρκοι; Σαφώς για να δηλώσουν την αντίθεση τους με την «κατοχή» των νησιών από την Ελλάδα!!

Το θέμα, «του εποικισμού των νησιών από την Ελλάδα που δεν ονομάζονται ρητά στις συνθήκες», το οποίο δημοσίευσε η τούρκικη εφημερίδα «Τζουμχουριέτ» στο ένθετο της, είχε τεθεί αρκετά πριν στον Έλληνα πρέσβη Φώτη Ξύδα από το τουρκικό ΥΠΕΞ!!

Οι παραπάνω πληροφορίες προέρχονται από διαρροές των ΥΠΕΘΑ και ΥΠΕΞ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, ο Έλληνας πρέσβης, οποίος είναι προσωπική επιλογή της ΥΠΕΞ, Ντόρας Μπακογιάννη, έθεσε το θέμα των πτήσεων πάνω από τα ελληνικά νησιά στο τουρκικό ΥΠΕΞ. Η πρώτη απάντηση του τουρκικού ΥΠΕΞ ήταν ότι είναι θέμα της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, και δεν εμπλέκεται το υπουργείο τους.

Τελικά το τουρκικό ΥΠΕΞ απάντησε στον Έλληνα πρέσβη, για πρώτη φορά επίσημα και με υπηρεσιακά έγγραφα, ότι τα νησιά δεν ανήκουν στην Ελλάδα και κατήγγειλε τον «παράνομο εποικισμό» τους!

Η θέση αυτή τώρα έχει καταγραφεί και στην επίσημη ιστοσελίδα του τουρκικού ΥΠΕΞ!!

Το ελληνικό ΥΠΕΞ, γι αυτή τη μείζονα πρόκληση και θρασύτατη διεκδίκηση ελληνικών κατοικημένων νησιών, τηρεί σιγή ιχθύος!! Και τα ελληνικά ΜΜΕ, είναι απασχολημένα με το να ανακατεύουν τα βοθρολύματα των σκανδάλων!!

Ξένοι διπλωμάτες σχολιάζουν το προφανές: Οι Έλληνες γνωρίζουν ότι δεν είναι δικά τους τα νησιά και γι αυτό δεν αντιδρούν.

Ποια θα είναι η επόμενη κίνηση των Τούρκων; Στρατιωτικές επιχειρήσεις για να σταματήσουν τον «παράνομο» εποικισμό των νησιών από τους Έλληνες!!

Η Ελλάδα οφείλει να αντιδράσει αποφασιστικά, έστω και τώρα, με απειλή, ή και χρήση πυρών, όπως θα έκανε κάθε σοβαρό κράτος που υπερασπίζεται την εδαφική του ακεραιότητα.

2 σχόλια: