Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Τουρκο-Γαϊδουρονήσι το Αγαθονήσι!!

Ο Μουράτ Ιλέμ, ανταποκριτής στην Αθήνα της τουρκικής εφημερίδας «Τζουμχουριέτ» σε άρθρο γνώμης το οποίο δημοσιεύθηκε την Κυριακή 3 Μαΐου 2009 στο ένθετο «Ρazar», αναφέρει τα παρακάτω:
«Η ιστορία του Γαϊδουρονησιού, (το Αγαθονήσι στα τουρκικά):
Το νησί έχει μετατραπεί στον πρώτο σταθμό άφιξης σχεδόν όλων των λαθρομεταναστών, τους οποίους στέλνουν εκεί με λαστιχένιες λέμβους, με σαμπρέλες αυτοκινήτων και με βάρκες. Οι λαθρομετανάστες πληρώνουν 2.000 δολάρια ή ευρώ ο καθένας. Στην περίπτωση κατά την οποία η κατάσταση συνεχισθεί έτσι, τότε το νησί θα περάσει υπό τον έλεγχο των Ηνωμένων Εθνών.

Σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες, η κυριότητα του νησιού είναι αμφισβητούμενη και ο απέναντι γείτονας φοβάται την τουρκική αντίδραση. Έως σήμερα κατάφερε να εγκαταστήσει στο νησί μόνο 70 έλληνες υπηκόους. Όπως θα έχετε αντιληφθεί και οι ντόπιοι κάτοικοι του νησιού έχουν βρεθεί εκεί λαθραία, όπως ακριβώς έχουν έρθει και αυτοί από την Τουρκία.

Το ελληνικό κράτος, προκειμένου να εντάξει το νησί στα εδάφη του με τετελεσμένα, κάθε περίοδο εγκαθιστά αρχικά δύο-τρεις οικογένειες, ακολούθως νύχτα μεταφέρει εκεί και άλλα άτομα, τα οποία εγκαθίστανται στο νησί.

Επιπλέον, και τα ελληνικά ακτοπλοϊκά πλοία, τα οποία προσέγγιζαν το νησί περίπου μία φορά τον μήνα ή τον χρόνο, την τελευταία περίοδο έχουν παραμελήσει τα δρομολόγιά τους, με συνέπεια να δημιουργείται ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα. Έτσι, οι κάτοικοι του νησιού διαβιώνουν μέσα σε μεγάλη δυσχέρεια».

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών κ. Γ. Κουμουτσάκος, είπε σχετικά με το θέμα, ότι κατά πάγια πρακτική, δεν σχολιάζονται επισήμως άρθρα εφημερίδων, πόσο μάλλον όταν αυτά είναι τόσο προκλητικά και άσχετα με την πραγματικότητα, αποτελώντας κυριολεκτικά μνημεία σκόπιμης παραπληροφόρησης.

Τα είπε αυτά η κυβέρνηση και καθάρισε!! Και αταλάντευτη συνεχίζει στην άνευ όρων υποστήριξη της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας.

Τέτοιες πληροφορίες περνούν, αν περνούν στα ψιλά των εφημερίδων και πουθενά στα τηλεοπτικά παράθυρα του οπτικοακουστικού βόθρου.

Οι Τούρκοι επιστρατεύουν τους πάντες για την υποστήριξη των συμφερόντων τους. Από δημοσιογράφους αναρτήθηκε η τουρκική σημαία στα Ίμια και όλοι ξέρουμε τι ακολούθησε... Να σημειωθεί εδώ ότι η «Τζουμχουριέτ» είναι εφημερίδα όργανο των στρατιωτικών της Άγκυρας.

Πως να μην αμφισβητεί η Τουρκία ελληνικά εδάφη, όταν κάνουν καθημερινές υπερπτήσεις ανενόχλητοι και οι όποιες αναχαιτίσεις των μαχητικών τους γίνονται κατόπιν εορτής.

Γιατί δεν υπερασπίζει η κυβέρνηση τα νησιά μας; Τα θεωρεί ελληνικό έδαφος ή όχι;

Ας διαμηνύσει επιτέλους στους Τούρκους ότι θα κάνει χρήση επίγειων αντιαεροπορικών μέσων από το έδαφος των νησιών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου