Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

Άσυλο Ανιάτων Εγκεφάλων

Η είδηση από τα sites ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, ΒΗΜΑ και ΣΚΑΪ:

Οι πρυτανικές αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κάλεσαν την 1.4.09, για πρώτη φορά τις εισαγγελικές αρχές να παρέμβουν και να άρουν το πανεπιστημιακό άσυλο. Αφορμή για την εξέλιξη αυτή ήταν απειλές που δέχθηκαν για επίθεση αγνώστων στο εσωτερικό του Ιδρύματος που θα είχαν ως αποτέλεσμα καταστροφές στο ηλεκτρονικό του δίκτυο.

Οι εισαγγελικές αρχές ζήτησαν να έχουν και εγγράφως, μέσω fax, το αίτημα της πρυτανείας. Ωστόσο ώσπου να ολοκληρωθούν οι έγγραφες διαδικασίες περίπου 20 άτομα με κουκούλες και κράνη εισέβαλαν στον 1ο όροφο του κτιρίου της Βιολογικής Σχολής, όπου στεγάζεται το Κέντρο Λειτουργίας Δεδομένων του Αριστοτελείου, (κεντρικός server του πανεπιστημίου), σπάζοντας υπολογιστές, δίκτυα και προκαλώντας φθορές στο κτίριο και έφυγαν χωρίς η Αστυνομία να προλάβει να παρέμβει.

Μέσα από τον κεντρικό server εξυπηρετείται ηλεκτρονικά (internet, e-mail) όλη η ακαδημαϊκή κοινότητα, με αποτέλεσμα, μετά τις καταστροφές, να έχει «καταρρεύσει» όλο το σύστημα του πανεπιστημίου.

Ο αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Φυσικής και μέλος του Δ.Σ. του Ενιαίου Συλλόγου Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΕΣΔΕΠ), κ. Ορέστης Καλογήρου είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικός μιλώντας στην «Κ» είπε:
«Υπάρχει προϊστορία σε αυτή την επιδρομή. Πριν από δύο μέρες οι καταληψίες του βαγονιού του ΟΣΕ που βρίσκεται στον χώρο του ΑΠΘ ζήτησαν από τον διευθυντή του κέντρου να βάλει internet στο βαγόνι. Εκείνος αρνήθηκε και τότε τον απείλησαν ότι αν δεν ικανοποιήσει το αίτημά τους θα τα κάνουν γυαλιά καρφιά. Χθες, (31.3.09), επέστρεψαν και επαναλήφθηκε το ίδιο σκηνικό με τους εργαζόμενους στο κέντρο. Σήμερα, (1.4.09) γύρω στα 15 άτομα με κράνη και λοστούς εισέβαλαν στο κτίριο, έδιωξαν όσους φοιτητές ήταν εκεί και έσπασαν κομπιούτερ και τον server. Φεύγοντας απείλησαν πως αν δεν βάλουν Ιντερνετ θα επιστρέψουν και θα τα κάψουν όλα».
Ο κ. Καλογήρου σχολιάζοντας την όλη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο ΑΠΘ λέει: «Σ’ ένα πανεπιστήμιο υπό κατοχή μάθαμε ότι είμαστε ξέφραγο αμπέλι και μπορεί όποιος τυχάρπαστος να υπαγορεύει στη διοίκησή του τι θα κάνει. Η κατάρρευση είναι ραγδαία, το πανεπιστήμιο είναι ανοχύρωτο. Το χθεσινό περιστατικό ήταν ο απόλυτος εξευτελισμός του Αριστοτελείου». Ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής κ. Νίκος Μουσιόπουλος τονίζει: «Θλίβομαι για την κατάντια της ελληνικής δημόσιας ζωής. Είναι αδιανόητο η πολιτεία να αφήνει ανυπεράσπιστους, φοιτητές και προσωπικό του ΑΠΘ, και να ανεχόμαστε αυτές τις καταστροφές».
Σχόλιο:
Τι μπορεί να σχολιάσει κανείς… Τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους!!
Αυτό είναι το πανεπιστημιακό άσυλο, το ιερό των ιερών που προασπίζουν με νύχια και με δόντια τα αριστερά «προοδευτικά» κόμματα, για να μπορεί να δρα ανενόχλητα η Μαφία των Κούκου. Τα δε κόμματα «εξουσίας» κάνουν την ΠΑΠΙΑ, ιδιαίτερα η κυβέρνηση, που πετάει το μπαλάκι στα πανεπιστήμια, στη δικαιοσύνη και στο Φούφουτο.

Τα σπασμένα δεν τα πληρώνουν από την τσέπη τους, ούτε οι αριστεροί πολιτικοί με δεξιές τσέπες, ούτε οι δεξιοί που αλληθωρίζουν αριστερά, ούτε κανείς άλλος «γενναίος» από τη βουλή των τριακοσίων. Τα πληρώνουμε εμείς τα κορόιδα οι «γενναίοι» φορολογούμενοι!

Επιπλέον ο μόνιμος διεθνής διασυρμός, για την «ακαδημαϊκή»κατάντια μας!! Καλή Συνέχεια!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου