Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

Του… Covid-19

Η χώρα έχει μπει σε μια ανεξέλεγκτη τροχιά αύξησης των κρουσμάτων covid-19, νοσηλευομένων, διασωληνωμένων και θανάτων από την ασθένεια αυτή. Η κυβέρνηση είχε απαγορεύσει την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, τις λιτανείες, τις λειτουργίες (με πιστούς) στους ναούς και έχει προχωρήσει σε αυστηρά περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας των πολιτών, που αναμένεται να γίνουν ακόμη πιο αυστηρά.

Το ΚΚΕ δηλώνει… ανυπακοή (στις απαγορεύσεις κυκλοφορίας) και ετοιμάζεται να… γιορτάσει την επέτειο της 17Ν (όπως κάθε χρόνο) με πορείες, διαδηλώσεις κλπ. 

Ο Βαρουφάκης δήλωσε στην Βουλή ότι το κόμμα του θα λάβει μέρος στις εκδηλώσεις και την πορεία για το Πολυτεχνείο και μάλιστα… προέτρεψε την κυβέρνηση αν τολμά ας τον συλλάβει! 

 Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση (εναλλάξ) γιατί κλείστηκε η οικονομία και μετά γιατί άργησαν τα περιοριστικά μέτρα.

Φυσικά δεν λείπουν οι εξωκοινοβουλευτικοί ΑΝΤΑΡΣΥΑ και λοιπά αριστερίστικα αναρχογκρουπούσκουλα, κουκουλοφόροι (και μη) που καλούν σε Αντίσταση με πορείες και διαδηλώσεις για την 17Ν. 

Το μεν ΚΚΕ κακώς βρίσκεται στο κοινοβούλιο διότι δηλώνει, (γραπτώς στο πρόγραμμα του) ανυπακοή στον κοινοβουλευτισμό και εργάζεται για την ανατροπή του. Για το ΜέΡΑ25 τι να πει κανείς… μπαρουφακισμοί… Για ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ… απαλλαγή, (βλάβη... εγκεφάλων - βρίσκουν και τα κάνουν ανενόχλητοι). Ο δε ΣΥΡΙΖΑ δίνει παραστάσεις… anticovid δια του σφακάνθρωπου - γιατρού Πολάκη.

Και ο λαός που τους ψηφίζει και τους ακολουθεί… «σοφός»… Σώζεται αυτή η χώρα;

Η κυβέρνηση θα εφαρμόσει τον νόμο, ή θα κάνει την πάπια και θα κυνηγάει μόνο… τις μπύρες στις πλατείες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου