Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Οι Στόκοι


Άφησαν να περάσει πάνω από ένας χρόνος για να κλείσουν την 2η αξιολόγηση (ήταν για τον Φεβρουάριο2016) και δεν έχει κλείσει μέχρι τώρα.
Ήξεραν ότι εντός του 2017 γίνονται εκλογές σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, που δανείζουν την Ελλάδα (Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Ιταλία κλπ).
Είναι εύκολο στις χώρες αυτές οι πολιτικοί τους να κερδίσουν τις εκλογές με σύνθημα χαρίζονται χρέη της Ελλάδος και συνεχίζεται επ' αόριστον ο δανεισμός της;
Μάλιστα... απειλούν (τους δανειστές που έχουν εκλογές) ότι δεν θα εφαρμόσουν τα μέτρα που ψήφισαν αν δεν διευθετηθεί το χρέος!
Η "απειλή" αυτή καθ' εαυτή, είναι και επικίνδυνη και γελοία. Επικίνδυνη διότι εξαγριώνει όλους τους δανειστές για τον... "τσαμπουκά" της τσιπροχώρας που θα την παρακάλαγαν να την δανείσουν, (έτσι κοκορευόταν ο μέγας ψεύτης Τσίπρας), και γελοία διότι τα μέτρα του 2019-20 σίγουρα δεν θα τα εφαρμόσει ο ίδιος, αλλά κάποια άλλη κυβέρνηση που θα προκύψει τότε μετά από εκλογές.
Πόσος στόκος πρέπει να είσαι για να επαναλαμβάνεις συνεχώς τα ίδια λάθη;
Πόσο στόκος πρέπει να είσαι για να... παίζεις πάλι καθυστερήσεις (στην αξιολόγηση), όπως... έπαιζαν στα ζάρια τις τύχες της χώρας κατά το.. έπος της Μπαρουφακιάδας 2015;
Είναι τόσο (κουτοπόνηροι) στόκοι, όσο οι καθυστερήσεις τους αγοράζουν χρόνο και τους εξασφαλίζουν τους παχυλούς υπουργικούς και βολευτικούς μισθούς και ότι άλλες απολαβές έχουν από τις καρέκλες της εξουσίας, προσποιούμενοι ότι κάνουν.. αγώνα κατά των δανειστών.
Το ότι η παράταση του.. αγώνα (κατά των δανειστών) πάει πίσω την οικονομία της χώρας και μεγαλώνει τον λογαριασμό των πρόσθετων μέτρων που θα κληθεί να πληρώσει (πάλι) ο "σοφός" λαός ουδόλως τους απασχολεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου