Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκη (ΑΠΘ) ΑΠύΘμενη Ξεφτίλα


Με επιστολή τους προς τον κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής και τον πρύτανη του ΑΠΘ 471 προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί φοιτητές του ΑΠΘ μεταξύ άλλων αναφέρουν λένε:

«Η παραβατικότητα, οι κλοπές, τα ναρκωτικά, η πορνεία και η βία είναι πλέον καθημερινότητα για όσους περνάμε ένα μεγάλο μέρος της ημέρας σε αυτούς τους χώρους, ιδιαίτερα στην περιοχή της Πολυτεχνικής Σχολής. Η διακίνηση και χρήση ναρκωτικών αποτελεί καθημερινό φαινόμενο στο κυλικείο της σχολής, όπως και η παρενόχληση φοιτητών και φοιτητριών από τους εν λόγω παράνομους εμπόρους. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της βιβλιοθηκάριου των Μηχανολόγων Μηχανικών, η οποία δέχθηκε επίθεση εντός της βιβλιοθήκης τον Σεπτέμβριο του 2016, καθώς και το πολύ πρόσφατο περιστατικό με τη σορό κοπέλας που βρέθηκε σε χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής νεκρή από υπερβολική δόση ναρκωτικών. Αρνούμαστε να προσερχόμαστε για μάθημα σε έναν χώρο όπου «ανθίζει» το εμπόριο ναρκωτικών, γεμάτο χρησιμοποιημένες σύριγγες».
Ήδη έχουν καταγραφεί δύο θάνατοι σε χώρους του ΑΠΘ από υπερβολική χρήση ναρκωτικών, ενώ οι φοιτητές καθημερινά αντικρίζουν ανθρώπινα ράκη που αγωνιούν για τη δόση τους.

​​​​Ο ανεκδιήγητος υπουργός (Μη) Παιδείας Γαβρόγλου για όσα φοβερά κατήγγειλαν οι 471 φοιτητές, βρήκε να πει ότι τα προβλήματα αυτά θα τα λύσει ένα.. ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα.
Πάει καλά ο άνθρωπος; Οι φοιτητές θα παίξουν τον ρόλο της αστυνομίας και θα τα βάλλουν με τους ναρκέμπορους και το κοινό έγκλημα;
Σύμφωνα με νομοσχέδιο που προωθεί ο Γαβρόγλου, ακόμη κι αν καλέσει κάποιος την αστυνομία αυτή δεν μπορεί να ενεργήσει. Για την παρέμβαση της πρέπει να συγκληθεί 7μελές πρυτανικό συμβούλιο, με εκπρόσωπο των φοιτητών, να συνεδριάσει, να ελέγξει αν συντρέχουν λόγοι απειλής κατά της ζωής και μετά να κληθεί η αστυνομία. Μέχρι να γίνουν όλα αυτά, οι ναρκέμποροι έχουν.. ξεπουλήσει και οι σύριγγες σωρός..

Τι να πεις για τα άρρωστα «αριστερά» μυαλά τύπου Γαβρόγλου; Θα ήταν απλώς γελοίοι, αν δεν ήταν επικίνδυνοι. Και όμως κυβερνούν! Και μη χειρότερα..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου