Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Ο κάθε Λαός Αξίζει τους Ηγέτες του


Έπειτα από 3 εκλογικές αναμετρήσεις και 2 κυβερνήσεις συνεργασίας, με ποσοστό 46,89%, (εκλογές της 8.Απρ.1990), η ΝΔ του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη καταφέρνει να κερδίσει 151 έδρες και να σχηματίσει κυβέρνηση με ένα ακόμα βουλευτή της ΔΗΑΝΑ. Η πολιτική αστάθεια που προέκυψε με τις αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις, ήταν συνέπεια ενός άθλιου εκλογικού νόμου αναλογικού τύπου (νόμος Κουτσόγιωργα) του μπαγαπόντη Α. Παπανδρέου, για να μην μπορέσει να κάνει κυβέρνηση ο Κ. Μητσοτάκης.

Επίσης ο νόμος αυτός επέτρεψε (και στις τρεις εκλογές) να μπει στη Βουλή (αυτόνομο) τουρκικό κόμμα με 2 (Τούρκους όπως αποκαλούνταν οι ίδιοι) μουσουλμάνους βουλευτές από την Θράκη. Ο Α. Παπανδρέου, προκειμένου να μην κερδίσουν άλλοι την εξουσία δεν δίστασε να επιτρέψει να μπει τουρκικό κόμμα στην Βουλή!

Να σημειωθεί ότι στις εκλογές του 1985 ο Α. Παπανδρέου είχε κερδίσει με ποσοστό 45,82% και είχε πάρει 161 έδρες!

Ο Κ. Μητσοτάκης προσπάθησε να περιορίσει το τεράστιο κομματικό κράτος που είχε φτιάξει ο Α. Παπανδρέου προχωρώντας σε μια σειρά μεταρρυθμίσεων. Δεν μπόρεσε να κάνει πολλά πράγματα στις μεταρρυθμίσεις, (χαρακτηριστική περίπτωση η αποτυχία ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ και των αστικών συγκοινωνιών), λόγω ακραίων αντιδράσεων των συνδικαλιστών που δρούσαν σαν στρατός κατοχής. Ο Κ. Μητσοτάκης είχε επιλέξει να λύσει το σκοπιανό πρόβλημα με μια σύνθετη ονομασία (μία λέξη) Σλαβομακεδονία ή Νοβαμακεδονία. Απέτυχε και στην λύση του σκοπιανού προβλήματος λόγω του μικρονοϊκού πολιτικού νάνου Α. Σαμαρά που του είχε εμπιστευτεί το ΥΠΕΞ.

Ο Α. Σαμαράς ήταν τελικά και η βασική αιτία ανατροπής του Κ. Μητσοτάκη και επαναφοράς του.. καθεστώτος ΠΑΣΟΚ στην εξουσία τον Οκτώβριο του 1993. (Ναι ο Α. Σαμαράς...  παλιννόστησε το ΠΑΣΟΚ, για να συνεχίσει το καταστροφικό του έργο!)

Ο Κ. Μητσοτάκης δεν υπήρξε λαϊκιστής, ήταν ρεαλιστής και έλεγε σκληρές αλήθειες. Από τότε έλεγε ότι δεν μπορούν οι Έλληνες να ζουν πάνω από τις δυνατότητες τους με δανεικά. Είχε.. προφητεύσει από το 1994 την προσφυγή στο ΔΝΤ, (στην αντιπολίτευση πλέον - μετά την ήττα στις εκλογές του 1993), γεγονός που συνέβη το 2010 (τραγική ειρωνεία) από τον γιο του Α.Παπανδρέου, τον Γιωργάκη που.. έσκασε η χώρα στα χέρια του, και κάλεσε για βοήθεια το.. ΔΝΤ. Η συνέχεια γνωστή...
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε ο πιο αδικημένος πολιτικός στην χώρα από έναν καθυστερημένο λαό, που προτιμά να αναδεικνύει στην εξουσία αυτούς που του χαϊδεύουν τα αυτιά, τους λαϊκιστές, τους ψεύτες, τους τυχοδιώκτες και τους άχρηστους.
Οι θέσεις του Κ. Μητσοτάκη, για τις μεταρρυθμίσεις και τις αποκρατικοποιήσεις, γίνονται τώρα με την... πίεση της τρόικας και τα Σκόπια έχουν αναγνωριστεί (με όνομα σκέτο Μακεδονία) από 115 χώρες. Η Ελλάδα εδώ και χρόνια παρακαλάει τα Σκόπια για μια σύνθετη ονομασία, αλλά το κρατίδιο σνομπάρει...

Εκτιμάται ότι, αν δεν έπεφτε ο Κ. Μητσοτάκης και επέβαλλε τις μεταρρυθμίσεις που χρειαζόταν η χώρα, η τύχη των Ελλήνων μπορεί να ήταν διαφορετική. Θα ήταν πολύ πιθανό να μην οδηγούνταν η χώρα στην χρεοκοπία, στα μνημόνια της επιτροπείας και τον παγκόσμιο εξευτελισμό.

Σημείωση: Το blog αυτό δεν υποστηρίζει την ΝΔ. Απόδειξη οι αναρτήσεις σχετικές με την ΝΔ στις ταμπέλες των θεμάτων.
Η ΝΔ (εκτός πολιτικής Κ. Μητσοτάκη) ενστερνίστηκε πλήρως την νοοτροπία/πολιτική ΠΑΣΟΚ, γι αυτό όχι άδικα έχει την ονομασία γαλάζιο.. ΠΑΣΟΚ. Συνέβαλε τα μέγιστα (μαζί με το ΠΑΣΟΚ) στην χρεοκοπία της χώρας.

1 σχόλιο:

  1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΣΤΟΧΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΣΟΥ.ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΑΡΕΣΚΟΝΤΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΑΙΔΕΥΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΑΖΟΝΤΑΣ ΑΔΙΑΚΡΙΤΩΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΟΛΕΜΗΘΗΚΕ ΜΕ ΘΕΜΙΤΑ ΚΑΙ ΑΘΕΜΙΤΑ ΜΕΣΑ ΟΣΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ,ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ(ΣΑΜΑΡΑΣ,ΕΒΕΡΤ,ΣΥΜΠΙΛΙΔΗΣ ΚΛΠ)ΑΘΑΝΑΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή