Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Η Γραβάτα Τσίπρα - Φέσωμα του "Σοφού" Λαού


Τον περασμένο Μάιο ο ανεκδιήγητος πρωθυπουργός έλεγε ότι θα βάλει γραβάτα, γιατί "τα νέα είναι πολύ καλά για να είναι αληθινά" (τάχα για την επερχόμενη συμφωνία ρύθμισης του χρέους) και έπειτα από ένα μήνα παραδέχεται ότι δεν θα βάλει γραβάτα και εύχεται  να μην του φορέσουν φέσι, (φέσι για τον "σοφό" λαό). Άλλο ένα αυτογκόλ (γελοιοποίησης) από τα ατελείωτα αυτογκόλ, που πληρώνει ακριβά η χώρα.
Τελικά η αξιολόγηση έκλεισε με ένα κάρο νέα μέτρα (5,3 δισ.€ από το 2018 μέχρι και το 2020, βασικά με μειώσεις μισθών-συντάξεων) με την υποχρέωση να επιτυγχάνει η χώρα για μια πενταετία (μέχρι το 2023) πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ, και από την περίοδο 2023-2060 πλεονάσματα σε κάτι παραπάνω από 2% του ΑΕΠ. Ατελείωτα μνημόνια Τσίπρα για να έχει να τον θυμάται ο βλαξ λαός. Όσο για το χρέος πήρε.. φέσι, (μια διαφορετική λεκτική διατύπωση από αυτήν του 2012 για.. μελλοντική ρύθμιση )!
Η γραβάτα που θα φόραγε το Τσίπρας είναι της φωτογραφίας, που μάλιστα του την χάρισε ο φίλος και εταίρος του στην κυβέρνηση πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας Καμμένος! Ο Καμμένος ανάρτησε την συγκεκριμμένη γραβάτα στον λογαριασμό του στο τουίτερ προφανώς ενθουσιασμένος με το.. επίτευγμα του Τσίπρα στην διαπραγμάτευση της 2ης αξιολόγησης!
Όταν ο Καμμένος κατάλαβε την.. πατάτα (συμβολισμό της "νίκης" Τσίπρα στην διαπραγματεύση) που έκανε, κατέβασε το σχετικό τουίτερ αναφέροντας ότι το έκανε ο.. γιος του. Δηλαδή, ο γιος του διάλεξε, αμέσως μετά από την επίτευξη συμφωνίας του eurogroup να τρολάρει τον Τσίπρα για την γραβάτα που έπρεπε να φορέσει!
Απίστευτη γελοιότητα, Υπουργός Άμυνας να μην αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεων του, αλλά να ρίχνει την ευθύνη στον γιο του. Είναι δυνατόν να τον πιστέψει κανείς; Χρειάζεται πολύ.. ψέκασμα και πάλι με αμφίβολο αποτέλεσμα!
Αλλά έχομε ξαναπεί, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛάνθρωποι είναι γελοίοι, είναι ανίκανοι, είναι άχρηστοι, δεν τους νοιάζει και το καλαμπουρίζουν κιόλας, συνεχίζοντας να μοιράζουν.. σανό στον "σοφό" λαό)!
Και ζουν αυτοί καλά στις καρέκλες (εξουσίας) τους, και ο λαός (τον πούλο) με τα μέτρα που απεικονίζονται στην γραβάτα Τσίπρα, δώρο Καμμένου!

1 σχόλιο: