Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Διάλογος με (άλλο) Δραχμιστή


(Ο διάλογος έγινε με email. Και ο διάλογος αυτός είναι μακρύς, αλλά νομίζω αξίζει τον κόπο να διαβαστεί μέχρι τέλους. Εννοείται ότι είναι δεκτά τα οποιαδήποτε σχόλια, για να συνεχιστεί ο διάλογος.)

Δραχμιστής Β΄
(αναφέρεται στην ανάρτηση "Διάλογος με ένα Δραχμιστή")
link: https://hellasbelowzero.blogspot.gr/2017/02/blog-post_6.html)

Παρακολούθησα με πολύ ενδιαφέρον την ανταλλαγή απόψεών σας και πραγματικά μου άρεσε αυτή η διαδικασία ισότιμης..ανταλλαγής απόψεων ,απορώ πως δε σας έχει απασχολήσει σοβαρά τους λάτρεις του ευρώ το ότι στα κανάλια δεν προσκαλούνται ισότιμα και υποστηρικτές της δραχμής, με αποτέλεσμα να μονοπωλούν τις άπειρες σχετικές οικονομικές εκπομπές οι υποστηρικτές μόνο του ευρώ ? είναι δίκαιο και αντικειμενικό? συντελεί στην ενημέρωση η στην παραπλάνηση του λαού αυτή η διαδικασία?                
Αναφέρεστε στην επερχόμενη πτώχευση αγνοώντας ότι έχει ήδη συντελεστεί ,δε  τη  ζείτε?η μήπως ζούμε στο παράδεισο και δε το έχομε καταλάβει?
Κάνετε λάθος όταν αναφέρετε πως δεν είμαστε αυτάρκεις σε βασικά είδη διατροφής ,αν ενδιαφερθείτε να μάθετε θα διαπιστώσετε ότι είμαστε πλεονασματικοί και κάνομε  εξαγωγές σε αρκετά από αυτά.
Ίσως κάποια είδη να μη τα συναντάτε στην αγορά όχι λόγω έλλειψης αλλά λόγω υψηλού κόστους παραγωγής ,επειδή τα προιόντα του πρωτογενούς τομέα είναι εντάσεως εργασίας και λόγω ευρώ είναι μη ανταγωνιστικά ,(αυτό το καλό το οφείλομε αποκλειστικά στο ευρώ.)
επίσης δε πρέπει να μας διαφεύγει ότι μόνο το 20% του ΑΕΠ αφορά τα εισαγόμενα προιόντα.
Σε ότι αφορά την ισοτιμία του εθνικού νομίσματος, αυτή  εξαρτάται από την παραγωγική  βάση ,την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητα της οικονομίας η οποία σήμερα έχει ποιάσει πάτω ,όχι επειδή δεν υπάρχει παραγωγική βάση αλλά δεν υπάρχει επενδυτικό επιχειρηματικό ενδιαφέρον λόγω επιβεβλημένης οικονομικής κρίσης  και υπό πληθωρισμού.
Τα κεφάλαια από το εξωτερικό δε πρόκειται να αγοράσουν ούτε σπίτια  αλλά  ούτε και τομάρια Ελλήνων όταν επιστρέψουμε σε  εθνικό νόμισμα, διότι η οικονομία  θα λειτουργήσει με το εργαλείο που λέγεται εθνικό νόμισμα το οποίο σήμερα μας το στερούν με αποτέλεσμα να μη μπορούμε να ασκήσουμε οικονομική πολιτική.
Σήμερα παίρνουν τα  σπίτια και τη ζωη των Ελλήνων τσάμπα ,καθώς  και όλα  τα ασημικά του κράτους ,αυτός ειναι ο στόχος  των αγαθών χρηματοδοτών μας που μας χρηματοδοτούν από αγάπη και μόνο.
Δυστυχώς μετά από τόση καταστροφή ,υποτέλεια  εξευτελισμό και αυτοκτονίες Ελλήνων νοικοκυραίων και επιχειρηματιών υπάρχουν Έλληνες...οι οποίοι τολμούν και προσπαθούν να παραπλανούν τους Έλληνες, με παραμύθια και ανακρίβειες, θέλω να πιστεύω άθελά τους παίζουν το παιχνίδι ντόπιων και ξένων συμφερόντων σε βάρος του άμοιρου λαού ο οποίος υποφέρει και δεν αντιστέκεται από φόβο και  μόνο.
Δε τολμούν να πουν την αλήθεια ότι οδηγούμαστε σε αφανισμό αν δεν υπάρξει ανάπτυξη και ανάπτυξη δίχως απασχόληση δε γίνεται  ,τόσο απλά είναι τα πράγματα και τα μπερδεύουν άλλοι από αγνοια και άλλοι από σκοπιμότητα ,όμως και στις δυό περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι το ίδιο ,σφάξε με αγά μου να αγιάσω,αυτό είναι υπερήφανη αντιμετώπιση?η κάτι άλλο?
Μας δανείζουν οι δανειστές μας από αγάπη και από αισθήματα ανθρωπισμού ?η για να εισπράξουν υψηλά επιτόκια και να μας πάρουν τα πάντα κοψοχρονιά επειδή ξέρουν πως δε θα μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τα χρέη μας?
Το ευρώ σχεδιάστηκε  για να κατακτηθεί  εύκολα ,άνετα γρήγορα και οικονομικά η Ελλάδα και οι  Έλληνες , για να μας πάρουν λιμάνια ,αεροδρόμια και κάθε παραγωγική κερδοφόρα μονάδα η οποία συνεισέφερε στον εθνικό προυπολογισμό του κράτους με αποτέλεσμα ελλείψει πόρων να στερούνται οι πολίτες διαφόρων κοινονικών παροχών κλπ.
Με το ευρώ δεν είναι δυνατός οικονομικός εθνικός προυπολογισμός με αποτέλεσμα να μη μπορούμε να ανασυγκροτήσουμε την παραγωγική βάση της χώρας,με τις επιδοτήσεις και τις ποσοστώσεις καταστράφηκε ο πρωτογενής τομέας ,αν και έχομε αρκετά ανταγωνιστικά συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι των ανταγωνιστριών χωρών.
Σε ότι αφορά τις κοινωνικές αναταραχές αυτές θα προκύψουν σίγουρα αν συνεχίσουμε να παραπλανιόμαστε και να μοιρολατρούμε  για την παραμονή μας στο ευρώ ,τι άλλο επι τέλους πρέπει να πάθουμε για να δούμε τι φταίει για ότι περνάμε?
Σχετικά με τις γεωπολιτικές και γεωστρατηγικές συνέπειες αυτό και αν είναι παραμύθι ,η θέση μας είναι και θα παραμείνει πολύ ελκυστική για κάθε μεγάλη δύναμη στο κόσμο και αυτό δε πρόκειται να αλλάξει με όποιο νόμισμα και αν έχομε αρκεί να επιλέξουμε τους κατάλληλους πολιτικούς.
Όσοι επικαλούνται τη δραχμή δεν άσκησαν πολιτική βεβαίως ,αυτοί όμως που άσκησαν πολιτική μέχρι σήμερα γιατί δε λέτε ότι είναι υπεύθυνοι για όλα τα δεινά που περνάμε ?και αντί αυτού προτρέπετε  τους  πολίτες να τους ξανά εκλέξουν για να μας σώσουν αυτοί που μας κατέστρεψαν ,είμαι πολύ περίεργος και θα ήθελα αυτό να μου  το κάνετε ποιό κατανοητό.

Leonidas
Δεν βλέπω καμία συνωμοσία των καναλιών. Μια χαρά  τρώμε στην μάπα συνέχεια Λαπαβίτσα, Κωνσταντοπούλου, Δραχμαζάνη, Αλαβάνο, και άλλους δραχμιστές οικονομολόγους. Δεν βλέπουμε τον Καζίκη και τον Κατσανέβα, ίσως γιατί δεν πιάνουν ούτε 0,01% στις εκλογές.
Για να μην επαναλαμβάνω τα ίδια σημειώνω τα παρακάτω:
* Δεν διάβασες καλά τον διάλογο με τον δραχμιστή.
* Δεν απάντησες στις επιπτώσεις της δραχμής. Περιμένω επιχειρήματα για κάθε παράγραφο. Τι λες για τα παραδείγματα Αργεντινής, Βενεζουέλας κλπ. 
* Αναφέρθηκα σε συγκεκριμένα βασικά είδη διατροφής, όπως είναι το αλεύρι, το κρέας, τα όσπρια και άλλα είδη, όπως καύσιμα, φάρμακα κλπ. Είμαστε αυτάρκεις;
* Δεν αναφέρθηκες καθόλου στο αν η δραχμή θα λύσει τις παθογένειες που περιγράφω του σάπιου κράτους και του χαλασμένου «σοφού» λαού, πχ οι μισοί Έλληνες δεν πληρώνουν φόρο εισοδήματος.
* Περιμένω να που πεις τι θα κάνει η δραχμή στην σαπίλα της αναξιοκρατίας των κομματόσκυλων του κράτους, στην παρακμιακή παιδεία, στην υγεία-φακελάκι,  στην... αιώνια απονομή δικαιοσύνης κλπ.
* Δεν απάντησες γιατί οι Κύπριοι με πιο βαρύ μνημόνιο (κούρεμα καταθέσεων) βγήκαν σε 2 χρόνια και δανείζονται από τις διεθνείς χρηματαγορές.
Για να σου γίνει πιο κατανοητό, πως κυβέρνησαν αυτοί που μας κατέστρεψαν, σε παραπέμπω στις ταμπέλες ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΡΙΣΤΕΡΑ, Χρήσιμοι Ηλίθιοι Ψηφοφόροι, Κομματοκρατία, Διαφθορά και στις συνολικά 21 ταμπέλες υπό τον γενικό τίτλο Εσωτερική Πολιτική Κατάσταση.
Δεν εννοείς να αντιληφθείς ότι δυστυχώς έχομε να διαλέξομε μεταξύ κακών και χειρότερων. Αυτούς έχομε αυτούς εκλέγει ο κουτοπόνηρος/συμφεροντολόγος λαός, ο οποίος όχι μόνο είναι υπεύθυνος γι' αυτούς αλλά είναι και συνένοχος.
Σχετικά για το παραμύθι σου για τις γεωπολιτικές και γεωστρατηγικές συνέπειες, σου θυμίζω την Μικρασιατική καταστροφή και την απώλεια του 40% της Κύπρου, όταν δεν μετρήθηκαν σωστά οι αντιδράσεις των μεγάλων.
Η ΕΕ (με Ελλάδα εκτός) μπορεί  και με την ανοχή των Αμερικανών, (δίνοντας ένα "μάθημα"), να αδιαφορήσουν, αν η Τουρκία σου πάρει το μισό Αιγαίο, όταν θα ψάχνεις τον Πούτιν, που τα έχει κάνει πλακάκια με τον Ερντογάν. Και μετά η κουτσουρεμένη χώρα να ζητά την βοήθεια (πάλι) ΗΠΑ-ΕΕ, για να περισώσει ότι μπορεί να περισωθεί..
Η Ρωσία και η Κίνα δεν πρόκειται να φθάσουν την στρατιωτική ισχύ των ΗΠΑ και της Δύσης στο ορατό μέλλον.
[Αμυντικός προϋπολογισμός 2015 ΗΠΑ: 581δις$,   Ρωσία 46,6δις$,   Κίνα 155,6δις$.
Στρατηγικά μέσα, πχ σε ενεργό υπηρεσία 10 αεροπλανοφόρα οι ΗΠΑ, (διάσπαρτα σε όλον τον κόσμο), 1 η Ρωσία και 1 η Κίνα (μόλις τα 2 τελευταία χρόνια)].

Δραχμιστής Β΄
Αν μελετησεις προσεκτικα αυτα που σουγραψα θα παρεις ολες τις απαντησεις που ζητας και επειδη δε θελω να συνεχισω μια ανευ ουσιας συξητηση με την οποια δε προκειται να σε πεισω γιατι απλα δε το θελεις ,δεν ενδιαφερομαι να συνεχισω ,απλα μια ερωτηση θα σου απευθυνω ...ολα αυτα που ρωτας αν λυθουν με τη δραχμη πιστευεις οτι θα λυθουν με το ευρω που μας τα δημιουργησε;

Leonidas
Συμφωνώ ότι δεν έχει νόημα η παραπέρα συζήτηση. Όπως γράφω το νόμισμα είναι μόνο ένα εργαλείο.
Αν οι πολιτικοί βρουν ένα τρόπο μίνιμουμ συναίνεσης (το έκαναν οι Κύπριοι) και προσπαθήσουν να διορθώσουν το άχρηστο κομματικό κράτος, τότε υπάρχει ελπίδα ανάκαμψης. Πάντα μέσα στο ευρώ και στην ΕΕ, όπως η Κύπρος και όλοι οι άλλοι λαοί της Ευρώπης, (σε λίγο και τα Σκόπια και η Αλβανία, εξαίρεση η Αγγλία που ήταν πάντα το μακρύ χέρι της Αμερικής στην Ευρώπη).

Έχω κι εγώ μια ερώτηση για σένα, για να καταλάβω αν είσαι απλώς ένας ρομαντικός δραχμιστής..  Εφόσον υποστηρίζεις ότι είναι καλύτερα να πάμε στην δραχμή, γιατί δεν καταθέτεις τα ευρώ, (που έχεις κρυμμένα), στην τράπεζα, (να είναι έτοιμα προς... δραχμοποίηση);
Έτσι θα αποδείκνυες, ότι πράγματι έχεις πίστη στην δραχμή και δεν κινδυνεύουν τα ευρώ σου από την μετατροπή σε δραχμές.Το κάνεις αυτό;

Δραχμιστής Β΄
Τελος τα κρυμενα, τελειωσαν οπως θα τελειωσουν και σε ολους σας οσο παραμενομε στο ευρω για δυο λογους Πρωτον γιατι οι νεοι δε θαχουν δουλεια λογω μη ανταγωνιστικων παραγωμενων Ελληνικων προιντων ,λογω ευρω ,οποτε ουτε τα ταμεια θα εχουν εισφορες για τη καταβολη συνταξεων Δευτερο γιατι αφου τα παρουν ολα για ενα κοματι ψωμι λογω ευρω. ,οχι λογω δραχμης οι αγαθοι και φιλοτιμοι δανειστες ,θα παψουν να μας εχουν στην εντατικη και θα μας βγαλουν τη πριζα.Αυτα θα γινουν συντομα και τοτε θα τα ξαναπουμε Σε οτι αφορα το νομισμα ως μεσον ,δεν ειναι απλο εργαλειο αλλα το κυριο στοιχειο για την χαραξη και παρακολουθηση της οικονομικης ,κοινωνικης εισοδηματικης ,εσωτερικης ,εξωτερικης ,εργατικης,επιχειρηματικης ,επενδυτικης πολιτικης .Η απωλεια του σημαινει. στερηση εθνικης ανεξαρτησιας και υπερηφανειας ,γιαυτο και η Αγγλια και οχι μονο ουδεπιτε μπηκε στην ΟΝΕ .Κατι χωρες της πλακας οπως Αλβανια Σκοπια κλπ σα φτωχοι συγγενεις οπως και εμεις θα υποστουν αναλογες συναιπειες με τη σειρα τους.

Leonidas
Πάλι δεν απαντάς γιατί τα κατάφεραν οι άλλοι, (Κύπρος, Ιρλανδία, Πορτογαλία). Σε αυτούς γιατί δεν φταίει το ευρώ, έχεις εξήγηση;

Επίσης δεν μου είπες (έξω από την ΕΕ) ποιους συμμάχους θα βρει η χώρα εκτός ΕΕ και ΗΠΑ, λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα που αναφέρω περί παγκόσμιας στρατιωτικής ισχύος (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα). Και μην μου πεις "τι έκανε το ΝΑΤΟ, ή οι ΗΠΑ στο κυπριακό", που ο ηλίθιος εγκληματίας Ιωαννίδης προκάλεσε την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο. Όπως θυμάσαι ο "εθνάρχης" ξεπούλησε την Κύπρο, και δεν έκανε απολύτως τίποτα για να σταματήσει τον "ΑΤΙΛΛΑ 2". Οι Τούρκοι δεν σταμάτησαν στο 40% της Κύπρου από μόνοι τους, ή επειδή τους πίεσαν οι Ρώσοι, ή οι Κινέζοι. Έχεις τα πορίσματα (που σου έστειλα παλαιότερα) του Φ.Κύπρου της ελληνικής και κυπριακής Βουλής, όπου μπορείς να ανατρέξεις.

Είναι λογικό και εσύ να κολλάς σε επιχειρήματα συνωμοσίας, που όλοι θέλουν το κακό μας, (της.. πρίζας των δανειστών, μας ζηλεύουν, θα μας φάνε τα πετρέλαια κλπ.);
Αυτά τα επιχειρήματα (μεταξύ άλλων) πίστεψε ο ψεκασμένος λαός και μας φόρτωσε το τσίρκο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που σαφώς είναι πολύ χειρότεροι από τους προηγούμενους.
Πιστεύεις στα σοβαρά ότι η δραχμή, ως δια μαγείας, θα φτιάξει το άθλιο κράτος και θα συνετίσει τον χαλασμένο λαό, έπειτα από 4 δεκαετίες σαπίλας;

Θα ήθελα να σε πιστέψω, (για τα κρυμμένα ευρώ).. Όπως θα ήθελα να πιστέψω τον δραχμιστή Λαπαβίτσα που έχει τα λεφτά του εκτός Ελλάδος, τον πρώην ΥΠΟΙΚ τσαλαπετεινό Μπαρουφάκη, που μας πήγαινε στην δραχμή, (μέχρι που τον έδιωξε ο Τσίπρας), και είχε και έχει τα λεφτά του στο εξωτερικό και τόσους άλλους, που το παίζουν δραχμιστές, με τα ευρώ τους εξασφαλισμένα. Για τον Καζίκι και τον Κατσανέβα δεν ξέρω, ίσως εσύ ξέρεις κάτι παραπάνω...

Πάντως να είσαι βέβαιος ότι αν πάμε στην δραχμή, το σύστημα θα βρει ένα τρόπο (πχ στοιχεία έκδοσης), ή να αναγκάσει τους παπλωματάκηδες να τα δηλώσουν (τα κρυμμένα ευρώ) στις τράπεζες και να τα δραχμοποιήσουν, ή να τα χάσουν τελείως. Οπότε καλά κάνεις και φτιάχνεις το σπίτι σου. Έτσι θα χάσεις λιγότερα αν πάμε δραχμή..

Δραχμιστής Β΄
............................................................................................................ Δεν απάντησε μέχρι τώρα.

3 σχόλια:

  1. Είναι ιδίωμα των άλογα συνολικός,ιόντων να μην απαντούν σε αυτό που τους ρωτάς αλλά να συνεχίζουν τον μονολοβοντων αντιλήψεις τους. Μην περιμένεις απάντηση Leonidas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαπίστωση: Ενώ ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ χρησιμοποιεί στο κείμενό του καθαρή και με επιχειρήματα γλώσσα. ο δραχμιστής Β' χρησιμοποιεί τη γνωστή ξύλινη γλώσσα, χωρίς επιχειρήματα μη δίνοντας έστω και μία απάντηση στα τόσα ερωτήματα του ΛΕΩΝΙΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προς k, Θα μπορούσες να συμπληρώσεις "καθαρή και με επιχειρήματα γλώσσα" στον Δραχμιστή Β η όποια αλλη παραλλαγή Δραχμιστή και να δούμε πως θα απαντούσε ο Λεωνίδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή