Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Παρενέργειες… Σανού (για όλα Φταίει ο… Σόιμπλε)


Κι έτσι βρήκαμε τον εχθρό όπως πάντα. Τον κατασκευάζουμε, τον φορτώνουμε… με όλες τις αμαρτίες μας και τέλος όσοι δεν είναι μαζί μας είναι με τον Σόιμπλε. Είναι εχθρός του λαού, της Ελλάδας. Και για να γίνουν πιο πειστικοί, διαστρεβλώνουν τα λεγόμενά του και τον στολίζουν καταλλήλως. Μέχρι ότι δεν έχει ψυχή, από τα χείλη του πρωθυπουργού. Πολιτισμική καθίζηση, άνευ προηγουμένου.
Φταίει λοιπόν ο Σόιμπλε για:
* Τους αθρόους διορισμούς στη Βουλή των Ελλήνων, λες και η Βουλή αποτελεί διαφορετική επικράτεια.
* Τους διορισμούς στο Δημόσιο κατά χιλιάδες.
* Τις μεταμεσονύκτιες τροπολογίες, ρουσφετολογικού καθαρά χαρακτήρα που χαρίζουν χρέη, λες και είναι δικά τους χρήματα.
* Τα αυξανόμενα προνόμια των βουλευτών.
* Την κατάσταση στα νοσοκομεία.
* Τις λίστες φοροφυγάδων που αδυνατούν να εντοπίσουν.
* Τις δημόσιες δαπάνες που αντί να μειώνονται, αυξάνονται από τις προσφορές στο πελατειακό δυναμικό.
* Την Πορτογαλία, Ιρλανδία και Κύπρο, που βγήκαν από το μνημόνιο επιτυχώς.
* Την Δικαιοσύνη που καταρρέει, όπως κι όλοι οι θεσμοί.
* Την χώρα που συνεχώς βυθίζεται και θυμίζει περισσότερο Κολομβία και λιγότερο Ευρώπη.
* Ό,τι κακό συντελείται στην Ελλάδα, ακόμη και για τον ΕΝΦΙΑ και δεν φταίνε αυτοί που την έφεραν σ’ αυτήν την κατάντια, μηδενός εξαιρουμένου.

Αφού όλες οι κυβερνήσεις υπερδανείζονταν για να ταΐσουν την αδηφάγο εκλογική τους πελατεία, που ζητούσε όλο και περισσότερα. Κατασκεύασαν, εν τέλει, ένα τέρας και κάποια στιγμή ανακάλυψαν ότι το φαγητό τελείωσε. Και το τέρας, κατά πώς το μάθανε, συνήθισε σ’ αυτόν τον τρόπο ζωής και καταβρόχθιζε κυβερνήσεις. Όποιος του υπόσχετο περισσότερα, αυτόν και ψήφιζε. Εν γνώσει και των δύο, ψηφοφόρων και κυβέρνησης. Διότι έτσι έμαθαν.
Κι έτσι, ξαφνικά βρέθηκαν στην κυβέρνηση κι αυτοί οι άνθρωποι που αφού προσπάθησαν να έχουν ένα παράλληλο πρόγραμμα, δηλαδή να κοροϊδεύουν την τρόικα και προσωρινά το πέτυχαν, βρέθηκαν ξαφνικά χωρίς χρήματα.

Ένα κράτος επαίτης χωρίς αξιοπρέπεια, ένας ζήτουλας, που όσα και αν του δώσεις, όσα και αν του χαρίσεις, στο τέλος βρίσκεται ταπί, γιατί προέχουν οι ρουσφετολογικές μεταμεσονύκτιες ρυθμίσεις προσλήψεων κι ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί ένας διεστραμμένος νους.

Με δανεικά εθίστηκε η πλειονότητα του ελληνικού λαού και μ’ αυτά εξακολουθούμε να παίζουμε «εν ου παικτοίς». Εν απολύτω γνώσει, υποθέτω, του κακού που κάνουμε στον τόπο. Αν όχι, τότε οι υπερβολικές αυταπάτες των κυβερνώντων έχουν το ίδιο βάρος ευθύνης, λόγω ανικανότητας, λόγω ακαταλληλότητας.

Για 99 χρόνια τουλάχιστον εθνική κυριαρχία δεν υπάρχει. Έχει συμβεί και στο παρελθόν να δανειστούμε. Είχαμε όμως άλλες κυβερνήσεις. Πιο σοβαρές.

Ποιος φταίει για όλα αυτά; Μα ο κ. Σόιμπλε. Είναι ολοφάνερο.

Από το άρθρο, «Μήπως φταίει ο Σόιμπλε για το ελληνικό κράτος-τέρας;» του Δημήτρη Παξινού kathimerini.gr 11.2.17.

Leonidas
Το σάπιο πολιτικό σύστημα μέχρι την χρεοκοπία και την επιβολή των μνημονίων δεν ήξερε πόσους και ποιούς δημόσιους υπάλληλους είχε και πλήρωνε! 
Έπρεπε να μπει όρος στα μνημόνια, έπειτα από απαίτηση των δανειστών, για να υποχρεωθεί το δημόσιο να πράξει το αυτονόητο, (να ξέρει ποιούς και πόσους υπαλλήλους πληρώνει). Τόσο ξεφτίλα!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου