Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Οι Μπούρδες ΣΥΡΙΖΑ περί Συμμαχιών και Αλλαγής της Ευρώπης


Ολοταχώς προς την Καταστροφή από τα Νούμερα πους μας Κυβερνούν 

Οι διακηρύξεις (το όνειρο) του ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά, (και μετεκλογικά), ήταν αλλάζουμε την Ελλάδα και την… Ευρώπη. Φαντάζονταν συμμαχίες του Νότου…, αριστερές συμμαχίες κλπ. Ύστερα από 5 μήνες διαπραγματευτικής μπουρδολογίας, τους σιχάθηκαν και αυτοί που τους έβλεπαν με συμπάθεια. Τελευταίες δηλώσεις:

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ρέντσι είπε για τον Τσίπρα, «Ο Αλέξης εμπιστεύθηκε την Μέρκελ και όσοι παρακολούθησαν την προεκλογική του εκστρατεία, τείνουν να χαμογελούν, δεδομένων των όσων έλεγε τότε.Σέβομαι την θέση του, αλλά στις διασκέψεις αυτές εγώ δεν πάω. Δεν είναι θέμα πρόσκλησης, από την στιγμή που ο Τσίπρας μου ζήτησε επανειλημμένα να συμμετάσχω. Μόνον που εμείς χαρακτηριζόμαστε από μια κουλτούρα ευρωπαϊσμού βάσει της οποίας τα προβλήματα αντιμετωπίζονται στις έδρες των θεσμών, όχι μπροστά από τζάκια.Για να εξηγήσουμε στους Έλληνες ότι δεν μπορούμε να πληρώσουμε τις πρόωρες συντάξεις τους από την στιγμή που κοπιάσαμε για να σταματήσουμε να τις δίνουμε στους Ιταλούς, δεν χρειάζεται συνεδρίαση». 
 
Ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) δήλωσε, «Δεν θα αφήσουμε τους γερμανούς εργάτες και τις οικογένειές τους να πληρώσουν για τις υπερβολικές προεκλογικές υποσχέσεις μιας εν μέρει κομμουνιστικής κυβέρνησης. Οι επανειλημμένες φαινομενικά τελευταίες απόπειρες για να επιτευχθεί μια συμφωνία αρχίζουν να κάνουν την όλη διαδικασία να μοιάζει γελοία. Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται ότι η ελληνική κυβέρνηση υπεκφεύγει.
Η υπομονή με την Ελλάδα εξαντλείται. Παντού στην Ευρώπη, αυξάνεται το αίσθημα ότι φθάνει πια Η σκιά μιας εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη διαγράφεται ολοένα και σαφέστερα»

Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ απείλησε ανοιχτά τον Έλληνα πρωθυπουργό πως αν δεν βρεθεί άμεσα λύση στο Brussels Group, τότε θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου