Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Ο... Αυριανός Υπουργός Προστασίας του… Αλήτη


Με το οργίλο ύφος που έχει γίνει πια το σήμα κατατεθέν του ανδρός, ο Δημήτρης Στρατούλης δήλωσε ότι η σύλληψη του τρομοκράτη Μαζιώτη «οφείλεται σε τυχαίο γεγονός και σε λάθος που έκανε η ομάδα Μαζιώτη». Αξιέπαινη, οπωσδήποτε, η παρρησία του βουλευτή και κατανοητός ο εκνευρισμός του. (Ιδίως μάλιστα όταν, ενόψει νομοσχεδίου για τον αιγιαλό, ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας επικαλείται το παράδειγμα του «αντάρτικου» στην Κερατέα και τις Σκουριές...) 
Για τα δεδομένα του ΣΥΡΙΖΑ, η αντίδραση του Δ. Στρατούλη ήταν εντελώς φυσιολογική. Το ίδιο και η σιωπή του κόμματός του, το οποίο δεν καταδέχθηκε καν να σχολιάσει επισήμως το γεγονός της σύλληψης, πόσο μάλλον δε να συγχαρεί την Αστυνομία για την επιτυχία της. 

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο τρομοκράτης πυροβόλησε οκτώ φορές μέσα στον κόσμο, ενώ η Αστυνομία μόνον μία και τον εξουδετέρωσε. Άξιοι συγχαρητηρίων είναι οι αστυνομικοί που πέτυχαν τη σύλληψή του, κυρίως δε ο ειδικός φρουρός που με αυτοθυσία συνεπλάκη με τον Μαζιώτη για να τον σταματήσει και στην προσπάθειά του αυτή τραυματίσθηκε. Δικαιολογημένα, συνεπώς, τα νευράκια του Δ. Στρατούλη. Θα του περάσει...
Από το άρθρο, «Το τυχαίο και ο Στρατούλης», του Στέφανου Κασιμάτη, kathimerini.gr 18.7.14.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου