Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Εκτίμηση Πολιτικής ΑΝΕΛ 28 Μαρτίου 2014


Ο κ. Π. Καμμένος. πρώην βουλευτής και υπουργός της ΝΔ, ίδρυσε τους Ανεξάρτητους Έλληνες, (ΑΝΕΛ), έπειτα από τη διαγραφή του από τη ΝΔ το 2012, επειδή καταψήφισε την κυβέρνηση Παπαδήμου και τη δανειακή σύμβαση.

Ενώ είναι συνυπεύθυνος για την χρεοκοπία της χώρας, όντας στέλεχος της ΝΔ και βουλευτής από το 1993, καθώς και υπουργός της κυβέρνησης του Κ. Καραμανλή του… Νωθρού, ως πρόεδρος των ΑΝΕΛ «εξαγνισμένος» πλέον:

* Καταγγέλλει το (μνημονιακό) πολιτικό σύστημα, το… ξεπούλημα της χώρας στους διεθνείς «τοκογλύφους» και τη (σημερινή) Γερμανική…. Κατοχή.
* Σχίζει τα μνημόνια και εκδιώκει την τρόικα.
* ... Αναγκάζει του Γερμανούς να μας πληρώσουν…. άπειρα δισεκατομμύρια που μας χρωστούν από το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. (Το πρώην κόμμα του και ο ιδρυτής του «εθνάρχης» δεν τα ζήτησε ΠΟΤΕ).
* Υπόσχεται το…. Πήξιμο στα πετρέλαια και φυσικό αέριο από τα κοιτάσματα που υπάρχουν στην ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη ΑΟΖ. (Δεν μας λέει ποιοι σύμμαχοι θα μας στηρίξουν, έναντι των απειλών και απαιτήσεων της γείτονος Τουρκίας).

Ο λόγος, (ιδίως) του κ. Καμμένου, της Ραχήλ Μακρή, αλλά και άλλων βουλευτών του είναι πάντα υπερβολικός και οργισμένος σε σημείο που να αναρωτιέται κανείς αν έχουν…. ψυχολογικά προβλήματα, ή τους έχουν… Ψεκάσει!!

Επειδή ο «σοφός» λαός αποφεύγει τη.... μιζέρια, αναπολεί την καλή,… ανέμελη ζωή των δανεικών και αγύριστων των διεθνών «τοκογλύφων», και ψάχνει για «σωτήρες» που θα πραγματοποιήσουν με.... τσαμπουκά-μαγκιά αυτό του το όνειρο,
* Τσιμπάει στα παραμύθια του κ. Καμμένου και της παρέας του.

Το κόμμα των ΑΝΕΛ, πέτυχε ποσοστό 7,51% και 20 έδρες στις εκλογές του Ιουνίου 2012Μετά από περίπου δύο χρόνια και την αποσκίρτηση 3 βουλευτών των ΑΝΕΛ τα (δημοσκοπικά) ποσοστά τους μειώνονται, παρά τον συνεχιζόμενο υπερβολικό αντιμνημονιακό καταγγελτικό τους λόγο. Ιδίως δε μετά την εμφάνιση του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη, «Το Ποτάμι», το ποσοστό τους είναι και κάτω από το 5%. Πρόσφατα ανεξαρτητοποιήθηκαν άλλοι δύο βουλευτές, αφήνοντας το κόμμα με 15 βουλευτές.

Δεν αποκλείεται στο εγγύς μέλλον η.... φυγή και άλλων βουλευτών από τους ΑΝΕΛ, ιδίως λόγω της αυταρχικής συμπεριφοράς και αλλοπρόσαλλης πολιτικής του προέδρου τους Π. Καμμένου.

Εκτιμάται ότι το κόμμα των ΑΝΕΛ, μέχρι τις ευρωπαϊκές και αυτοδιοικητικές εκλογές, θα κινηθεί σε ποσοστά κάτω από 5%, λόγω του προβλήματος συνοχής που παρουσιάζει, και εφόσον διατηρηθεί ή αυξηθεί η δύναμη του κόμματος του «Ποταμιού», που αποσπά ένα σημαντικό μέρος ψηφοφόρων των ΑΝΕΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου