Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Εκτίμηση Πολιτικής ΔΗΜΑΡ 26 Μαρτίου 2014


Οι θεμελιώδης αρχές της ΔΗΜΑΡ, όπως η ίδια τις καθορίζει είναι: «δημοκρατικός σοσιαλισμός – αριστερός ευρωπαϊσμός – μεταρρυθμιστική στρατηγική – οικολογική εγρήγορση». Εν ολίγοις, εντός ΕΕ, με κυρίαρχο, σε όλους τους τομείς, κράτος! (Το μοντέλο τους δεν υπάρχει σε κανένα κράτος μέλος της ΕΕ).

Διαφορά ΔΗΜΑΡ από τον ΣΥΡΙΖΑ:
* Στους κόλπους της ΔΗΜΑΡ έχει «μετακομίσει» ένα μέρος από τους ιδεολόγους δημοκράτες αριστερούς του ΠΑΣΟΚ και έχει την Εντιμότητα, (η ΔΗΜΑΡ),  να μην τάζει Λαγούς με Πετραχήλια στο «σοφό» λαό, με κόστος απώλειας "Αγανακτισμένων" ψήφων.
* Αντίθετα ο  ΣΥΡΙΖΑ έχει μαζέψει όλη τη «Μούργα» του ΠΑΣΟΚ, (φαύλους, άχρηστους, κηφήνες), και τάζει, σαν ΝεοΘΑΣΟΚ, τα Πάντα στους Πάντεςτσουβαλιάζοντας «Αγανακτισμένα» ψηφαλάκια από τους ΧΗΨ, (Χρήσιμους Ηλίθιους Ψηφοφόρους)..

Η ΔΗΜΑΡ απέσπασε 6,25% και 17 έδρες στις εκλογές του Ιουνίου του 2012. Αρχικά μετείχε, στην κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚΗ συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, η οποία χαρακτηρίστηκε υπεύθυνη πολιτική πράξη…. άντεξε ένα χρόνο. Όταν κλήθηκαν οι υπουργοί και οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ να εφαρμόσουν, τις μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο, περιλαμβανομένων απολύσεων, ( που τις είχαν ψηφίσει στη Βουλή), ως γνήσιοι κρατo-πατέρεςς αρνήθηκαν να το πράξουν. Αφορμή μάλιστα για την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση ήταν, το κλείσιμο της πολυάριθμης, πολυδάπανης και χλιδάτης, (σε βάρος των φορολογουμένων), κρατικής ΕΡΤ.

Πάντως η έξοδος της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, δεν την ωφέλησε καθόλου σε ποσοστά απήχησης στο λαό. Τα (δημοσκοπικά) ποσοστά της ΔΗΜΑΡ μειώνονται συνεχώς και ιδίως μετά και την εμφάνιση του «Ποταμιού» του Σταύρου Θεοδωράκη, κυμαίνονται και κάτω από το όριο του 3%, δηλαδή να αποκλείονται από τη Βουλή.

Εκτιμάται ότι Η ΔΗΜΑΡ, θα είναι δύσκολο να κρατηθεί σε ποσοστά πάνω από το 3%, μέχρι τις εκλογές του προσεχούς Μαΐου. για το Ευρωκοινοβούλιο και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου