Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Εκτίμηση Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ 20 Μαρτίου 2014


Ο ΣΥΡΙΖΑ, σαν ένα ενιαίο κόμμα, είναι το αποτέλεσμα της συγκόλλησης πολλών αριστερών συνιστωσών, εκ των οποίων περίπου οι μισές είναι καθαρά κομμουνιστικές, (τύπου Στάλιν, Μάο, Τρότσκι, Ρόζα κλπ).
Από τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στο site του, http://www.syriza.gr/:
[[  Ιδρυτική Διακήρυξη: Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται εδώ για να οργανώσει τη δημοκρατική ανατροπή του πολιτικού συστήματος και των δομών που το στηρίζουν, για να ανοίξει τον δρόμο σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς-------- 
Ο σοσιαλισμός ως στρατηγικός στόχος: Για μας ο σοσιαλισμός είναι μορφή οργάνωσης της κοινωνίας που βασίζεται στην κοινωνική -και όχι κρατική- ιδιοκτησία και διαχείριση των παραγωγικών μέσων-------- Το αστικό κομματικό σύστημα, ετοιμόρροπο, ουσιαστικά χωρίς εφεδρείες, επαφίεται στα διαπλεκόμενα ΜΜΕ και τις δυνάμεις καταστολής-------Μόνη διέξοδος για την ελληνική κοινωνία είναι η ρήξη με το υπάρχον,-------- μορφή ρήξης που καλείται να οδηγήσει στη σοσιαλιστική αναγέννηση]].
Από τα παραπάνω συνάγεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ταιριάζει και τόσο στο συνταγματικό τόξο, όταν οι μισές σχεδόν ρίζες του είναι κομμουνιστικές, επιχειρεί  ρήξη με το υπάρχον «αστικό κομματικό σύστημα» και έχει στρατηγικό στόχο το σοσιαλισμό. Βέβαια το πως τελικά θα επιτευχθεί αυτός ο στόχος το αφήνει στο φλου, σε αντίθεση με το ΚΚΕ που ονειρεύεται επανάσταση του προλεταριάτου. Όμως τον ίδιο στρατηγικό στόχο είχαν και τον έκαναν πράξη οι Λένιν, Στάλιν, Μάο.... 

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί, στα πλαίσια της λαϊκίστικης πολιτικής του να τάζει τα πάντα στο «σοφό» λαό:
* (Ψιλό)σκίσιμο μνημονίου, (αρχικά το έσχιζαν με… μανία), με σκληρή?! διαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης και διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του (επαχθούς) χρέους. Ο κ. Σταθάκης του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι αν υπάρξει περίπτωση να χαρακτηριστεί επαχθές χρέος, αυτό δεν θα υπερβαίνει το 5% του υφιστάμενου χρέους. Άρα τζίφος η διαγραφή.
* Κρατικοποίηση Τραπεζών.
* Επανίδρυση καταργημένων (άχρηστων) δημόσιων οργανισμών.
* Επανακρατικοποίσηση των δημόσιων επιχειρήσεων που ιδιωτικοποιήθηκαν (ΟΤΕ. ΟΛΠ, ΟΠΑΠ, Ο/Α κλπ).
* Επαναφορά των μισθών και συντάξεων στα προ κρίσης επίπεδα.
* Επαναπροσλήψεις των απολυθέντων ή σε διαθεσιμότητα δημοσίων υπαλλήλων.
* Παροχή ασύλου-νομιμοποίηση σε όλους τους λαθρομετανάστες.
* Παροχή υπηρεσιών υγείας σε όλους τους μη ασφαλισμένους και τους λαθρομετανάστες.
Σε μια (εν πολλοίς) ενοποιημένη αλληλοεξαρτώμενη οικονομία των κρατών μελών της ΕΕ, τέτοιο υπέρογκο συγκεντρωτικό κράτος που πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει θέση. Βέβαια όσο πλησιάζει η προοπτική κυβέρνησης υπό τον ΣΥΡΙΖΑ, όλες οι μαξιμαλιστικές θέσεις του «λειαίνονται»….

Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν καταφύγει όλα τα συνδικαλο-λαμόγια και πολιτευτές του βαθέως ΠΑΣΟΚ, καθώς και όλοι οι βολεμένοι, (υποτιθέμενοι αριστεροί με δεξιές τσέπες, στο δημόσιο, αγροτολαμόγια, συντεχνιακοί, με επιδοτήσεις, θαλασσοδάνεια κλπ), που έχασαν τη μάσα λόγω της οικονομικής κρίσης και διακοπής των δανεικών, (χωρίς έλεγχο), της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των διεθνών «τοκογλύφων».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται να φτιάξει ένα καλύτερο, (ηθικό μη διεφθαρμένο), δημόσιο τομέα. Αλλά είναι αυτό δυνατό, όταν όλοι οι παραπάνω θα διεκδικήσουν (ξανά) θέσεις εξουσίας στο νέο «αριστερό» δημόσιο;; Σύμφωνα με την εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ “Αυγή” υπάρχει  ήδη συνωστισμός υποψηφίων με «προσόντα» Μπάρμπα στην… Μακρόνησο, ή ξάδελφο στο Πολυτεχνείο!!

Στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι θα βρουν λεφτά για να καλύψουν το υπέρογκο κράτος, που οραματίζονται, από την πάταξη της φοροδιαφυγής και την υψηλή φορολόγηση του πλούτου.

Πρωταθλητές στη φοροδιαφυγή, δεν είναι οι μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά οι ελεύθεροι επαγγελματίες, (γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, ταξιτζήδες), μικροί επιχειρηματίες, (εμπορικά καταστήματα, ταβερνιάρηδες-εστιάτορες, κομμωτές κλπ.). Μέχρι τώρα καμία κυβέρνηση δεν μπόρεσε, ή δεν ήθελε να τους βάλει χέρι, γιατί αποτελούν μια ισχυρή ψηφοδεξαμενή. Θα τους βάλει χέρι ο ΣΥΡΙΖΑ που στηρίζει τους "προλετάριους" μικρομεσαίους ψηφοπελάτες;;

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να κερδίσει στις ευρωπαϊκές και αυτοδιοικητικές εκλογές, για να απαιτήσει την παραίτηση της δικομματικής κυβέρνησης, αφού όπως διατείνεται, αυτή θα έχει χάσει την νομιμοποίηση της από την πλειοψηφία του λαού, ασχέτως ότι κάθε κυβέρνηση εκλέγεται για 4 χρόνια. Για το σκοπό αυτό έχει επιστρατεύσει τα πρωτοκλασάτα στελέχη του στον αγώνα για τις ευρωεκλογές, τους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός, ότι έχει πολιτικοποιήσει στο έπακρο τις επερχόμενες εκλογές, δεν φαίνεται προς το παρόν (δημοσκοπικά) να προηγείται πολύ της ΝΔ και εκτιμάται ότι δύσκολα θα αυξήσει τα ποσοστά του, ιδιαίτερα μετά την εμφάνιση του κόμματος «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη.

Στην πορεία για τις εθνικές εκλογές, ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς εκλογές θα θεωρηθεί, αν  η διαφορά του από τη ΝΔ στις προσεχείς εκλογές δεν υπερβεί τις 2 μονάδες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου