Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Εκτίμηση Πολιτικής Χρυσής Αυγής (ΧΑ) 21 Μαρτίου 2014


Η ΧΑ είναι ένα κόμμα εθνικοσοσιαλιστικό, κι ας αυτοπροσδιορίζεται (μόνο) εθνικιστικό, καθόσον, έστω και θολά φαίνεται από τις πολιτικές της θέσεις ότι:
* Πρεσβεύει ένα συγκεντρωτικό κράτος με εθνικοποιημένους τους βασικούς τομείς της οικονομίας και περιορισμό της ιδιοκτησίας, (επιτρέπει μόνο την μικροϊδιοκτησία).
* Το κοινωνικό σύνολο έχει σημασία και όχι ο άνθρωπος σαν άτομο.
* Υπακοή και πίστη στον Αρχηγό του κόμματος, για την πραγματοποίηση του μετασχηματισμού του κράτους που οραματίζεται.
* Στηλιτεύει την ένταξη στην ΕΕ, (χωρίς να ξεκαθαρίζει, αν θα παραμείνει η χώρα μέλος), και υποστηρίζει την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα. 
Για τη ΧΑ τα εθνικά  θέματα, (ΑΟΖ, χωρικά ύδατα στα 12νμ, προβλήματα με Τουρκία), θα επιλυθούν με την βοήθεια της… Ρωσίας.

Η κομματική οργάνωση της ΧΑ είναι ιεραρχική στρατιωτικού τύπου. Ο Αρχηγός της ΧΑ και τα ιδρυτικά στελέχη της στο παρελθόν είχαν σχέση με νεοναζιστικά κόμματα της Ευρώπης και ήταν θαυμαστές του Χίτλερ, όπως φαίνεται στα τότε έντυπα τους. Μετά την εκλογική τους επιτυχία και είσοδο τους στη Βουλή αρνούνται ότι έχουν σχέση με το ναζισμό, παρόλο που  μέχρι και τώρα σε κομματικές συγκεντρώσεις χαιρετούν ναζιστικά και έχουν τον αγκυλωτό σταυρό ως  σύμβολο. Ο αγκυλωτός σταυρός και ο χαιρετισμός μπορεί να έχουν αρχαία ελληνική προέλευση, όπως λένε και στη ΧΑ, αλλά εφόσον χρησιμοποιήθηκαν από τον Χίτλερ της ναζιστικής Γερμανίας που αιματοκύλισε τον κόσμο και την Ελλάδα, η χρήση τους σαφώς δεν παραπέμπει στο Μεγαλείο της Ελληνικής Αρχαιότητας.

Η ΧΑ είναι ένα άκρως αντιμνημονιακό κόμμα, διακηρύσσει την τιμωρία των υπεύθυνων της οικονομικής κρίσης και την απέλαση όλων των λαθρομεταναστών και ως «όχημα» οργής έχει απήχηση στον απλό πολίτη.

Επιχειρείται από το πολιτικό σύστημα η εξουδετέρωση της ΧΑ δια της δικαιοσύνης, για τον χαρακτηρισμό της, ως εγκληματική οργάνωση. Για το σκοπό αυτό συγκεντρώθηκαν όλες οι δικογραφίες  που εμπλέκονταν μέλη της ΧΑ, κυρίως, σε βίαιες πράξεις κατά λαθρομεταναστών, για να «δεθούν» σε ένα σύνολο, που να στοιχειοθετεί το κακούργημα της σύστασης και λειτουργίας εγκληματικής οργάνωσης.

Οι διώξεις που έχουν ασκηθεί κατά βουλευτών της Χρυσής Αυγής και η προφυλάκιση του αρχηγού της και 5 άλλων βουλευτών, καθώς και οι νέες διώξεις κατά των υπόλοιπων βουλευτών της, δεν φαίνεται να επηρεάζει αρνητικά (δημοσκοπικά) τα ποσοστά του κόμματος, τα οποία φθάνουν μέχρι 10%, έναντι 6,92% των εκλογών του Ιουνίου 2012. Τα ποσοστά της ΧΑ μπορεί να είναι μεγαλύτερα καθόσον αμφισβητείται η αξιοπιστία των δημοσκοπήσεων, για ένα κόμμα που το κυνηγούν όλα τα άλλα κόμματα και τα ΜΜΕ.

Θεωρείται απίθανο να τεθεί εκτός νόμου η ΧΑ, καθόσον δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο από το σύνταγμα. Όλα τα άλλα κόμματα του λεγόμενου «συνταγματικού» τόξου, (το ΚΚΕ και οι κομμουνιστικές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζουν το σύνταγμα), συμπράττουν στην άρση της βουλευτικής ασυλίας των βουλευτών της ΧΑ, καθόσον θεωρούν ότι ο καταλογισμός εγκληματικών πράξεων στην ηγετική ομάδα της ΧΑ και στους βουλευτές της θα εξουδετερώσει την απήχηση της στους ψηφοφόρους.

Είναι φανερό ότι οι διώξεις εναντίον της ΧΑ στο σύνολο της είναι παρατραβηγμένες και υπερβολικές και το γεγονός αυτό γίνεται αντιληπτό από τον απλό πολίτη, που διερωτάται γιατί π.χ. επί δεκαετίες δεν «δέθηκαν» όλες οι δικογραφίες των αναρχο-αριστεριστών κουκουλοφόρων τραμπούκων καταστροφέων, περιλαμβανομένου του εγκλήματος του εμπρησμού της Μαρφίν, (τρεις νεκροί και ένα αγέννητο μωρό). Προφανώς διότι οι αριστεριστές εγκληματίες δεν αποτελούσαν κίνδυνο «αρπαγής» ψηφοφόρων για το πολιτικό σύστημα.  Αντίθετα η ΧΑ τους πονάει, γιατί τους «κλέβει» τους (πρώην) ψηφοπελάτες.

Επειδή η ΧΑ εξακολουθεί να εκφράζει «πρακτικά» την οργή του λαού για το σάπιο πολιτικό σύστημα, που πτώχευσε και ξεφτίλισε τη χώρα, και εφόσον δεν βελτιώνεται το οικονομικό κλίμα στη χώραεκτιμάται ότι δεν είναι πιθανή η αναχαίτιση της απήχησης της στο λαό,  στο δρόμο για τις προσεχείς εκλογές. Αντίθετα είναι πιο πιθανή η παραπέρα άνοδος της ΧΑ σε ποσοστά πάνω από 10%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου