Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Φταίνε οι…… Γερμανοί (για το Σκουπιδο-Πανεπιστήμιο)


Σε απέραντο σκουπιδότοπο έχει μετατραπεί για πάνω από δύο μήνες το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης του…. Σκουπιδο-Πρύτανη Μυλόπουλου.

Οι υπάλληλοι στις εργολαβίες καθαριότητας τους Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου απεργούν από τον Σεπτέμβριο διεκδικώντας μονιμοποίηση, (ενώ εργάζονται για εργολάβους), χωρίς…. μείωση των μισθών τους.

Η σκουπιδο-πρυτανεία, παίρνοντας αρχικά το μέρος των απεργών πρότεινε στο υπουργείο παιδείας την ένταξη των εργολαβικών εργαζομένων στην Εταιρεία Αξιοποίησης του ΑΠΘ, η οποία μαζί και με την Επιτροπή Ερευνών καλύπτουν «δαπάνες» εκατομμυρίων στο ΑΠΘ.

Το υπ. Παιδείας ήταν αδύνατον να δεχτεί στις σημερινές συνθήκες την πρόταση του πρύτανη του ΑΠΘ για «βόλεμα» εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ περίπου 850 εργαζομένων και να παραβεί τον νόμο.

Με την μη ικανοποίηση των αιτημάτων των εργολαβικών άρχισε η σύγκρουση με την πρυτανεία Μυλόπουλου και άρχισαν να αποκαλύπτονται τα ΒΟΛΕΜΑΤΑ:

Η αντιπρύτανης Δέσπω Λιάλιου, που είναι αρμόδια για το προσωπικό αναφέρει ότι το σύνολο των λεγόμενων εργολαβικών εργαζομένων ανέρχονται σε 804 και περί τους 200 από αυτούς εδώ και χρόνια, ενώ προσλαμβάνονται για την καθαριότητα, τη φύλαξη, τη συντήρηση ή ως κηπουροί, απασχολούνται ως διοικητικοί. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του σωματείου των εργολαβικών ανεβάζει τους τελευταίους σε 400.

Η κ. Λιάλιου κάνει λόγο για ένα διαρκές σκάνδαλο που συντηρείται ώστε να βολεύονται οι συγγενείς και οι άνθρωποι ενός συστήματος πανεπιστημιακών και διοικητικών μόνιμων υπαλλήλων. Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι διαπίστωσε πως 8 εργολαβικοί έχουν το ίδιο όνομα και πρόκειται για γιους, κόρες, αδέλφια και ξαδέλφια της ίδιας οικογένειας διοικητικών.

Οι ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ μαζί με «ευαίσθητους προοδευτικούς φοιτητές», εδώ και 2 μήνες όχι μόνο εμποδίζουν αλλά και… δέρνουν όποιους τολμήσουν καθαρίσουν τους χώρους του πανεπιστημίου. Επί πλέον σε καθαρούς χώρους μεταφέρουν και αδειάζουν κάδους σκουπιδιών για να μην μπορεί να γίνει μάθημα!!

Έπειτα από αίτημα της σκουπιδο-πρυτανείας έγινε επιχείρηση τα ξημερώματα της 30.11.12 από αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να τερματιστεί η κατάληψη στο κτίριο Διοίκησης του πανεπιστημίου και πραγματοποιήθηκαν 11 συλλήψεις εργολαβικών υπαλλήλων.

Ο πονηρός Σκουπιδο-Πρύτανης Γ.Μυλόπουλος μόλις ενημερώθηκε για την επέμβαση της αστυνομίας και την σύλληψη των 11 εργαζομένων ζήτησε…. την άμεση απελευθέρωσή τους!!

Ο (Τ)ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚ(Ρ)Ε καταδίκασαν την επέμβαση της αστυνομίας και ζήτησαν την απελευθέρωση των συλληφθέντων «αγωνιστών»….

Μυλόπουλοι, Συριζαίοι και Κουκουέδες είναι για Γέλια ή για Κλάματα;; Σίγουρα είναι για ΚΡΑΞΙΜΟ και ΦΤΥΣΙΜΟ!!

1 σχόλιο: