Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Θα Πάνε Μπροστά τη Χώρα Τώρα οι Άχρηστοι (Πολιτικοί);;


Η Ελλάδα πήρε πάλι παράταση ζωής για να διορθώσει τα του οίκου της, όχι πλέον σε ό,τι αφορά τα ελλείμματα (αυτά μοιάζουν να τιθασεύονται μετά τα αλλεπάλληλα οριζόντια κουρέματα), αλλά τον σκληρό πυρήνα των παθογενειών της οικονομίας, ο οποίος σε τελική ανάλυση γεννάει τα ελλείμματα, τα οποία με τη σειρά τους παράγουν το χρέος.

Η λύση που δόθηκε δεν είναι η καλύτερη. Είναι για μια ακόμη φορά η συνισταμένη των περιορισμών και επιδιώξεων που έχουν οι δανειστές μας και των άμεσων αναγκών της χώρας μας για να μη γονατίσει η ελληνική οικονομία.

Το θέμα είναι τι θα την κάνουμε την ανάσα που πήραμε. Θα κινηθεί η κυβέρνηση αποφασιστικά για τη διόρθωση των χρόνιων παθογενειών της χώρας ή θα συνεχίσουμε να αναβάλλουμε τα μέτρα, έτσι ώστε να βρεθούμε και πάλι σε λίγους μήνες με την ψυχή στο στόμα;

Κακά τα ψέματα: δεν υπάρχει χρηματοδότηση, δεν υπάρχει κούρεμα, δεν υπάρχει Μνημόνιο που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στην ανάκαμψη, αν η κοινωνία και οι (πολιτικές, συνδικαλιστικές, επιχειρηματικές κ.λπ.) εκφράσεις της προσπαθούν με νύχια και με δόντια να συντηρήσουν ζωντανό το παλιό παρασιτικό μοντέλο υπανάπτυξης.

Αυτό που κάνουν τα δάνεια είναι να κρατούν τη χώρα όρθια. Αν θα περπατήσει είναι δικός μας λογαριασμός. Το ότι σέρνεται είναι επιλογή μας.

Οφείλεται σε όλα εκείνα που αναβάλλουμε: στα επαγγέλματα που δεν απελευθερώνουμε· στην αξιολόγηση δομών και υπαλλήλων του Δημοσίου που δεν προχωράμε· στο κλείσιμο υπηρεσιών και οργανισμών που δεν κάνουμε.

Δηλαδή, όταν μια χρεοκοπημένη χώρα έχει τρία κρατικά κανάλια και δεν συγχωνεύει το Κανάλι της Βουλής με την ΕΡΤ -με αποτέλσμα οι φορολογούμενοι να πληρώνουν ετησίως 3,6 εκατ. ευρώ ώστε να απασχολούνται 45 τεχνικοί, 12 δημοσιογράφοι, 12 παραγωγοί και 13 διοικητικοί με κόστος μισθοδοσίας 2,8 εκατ. ευρώ («Εφ. Συντακτών» 24.11.2012)- δεν δείχνει και μεγάλη διάθεση να σωθεί.

Από το άρθρο, «Το θρίλερ χωρίς τέλος», του Π. Μανδραβέλη kathimerini.gr 29.11.12.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου