Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Διεθνής… Συνομωσία (κατά της Ελλάδος)


Επί τρία χρόνια το τεφτέρι όλων των υπουργών της Οικονομίας μαστιγώνει αλύπητα τους νομοταγείς πολίτες αυτού του τόπου. Επί τρία χρόνια άπαντες οι ξένοι "εχθροί", ΛαγκάρντΜέρκελ και Σόιμπλε δηλαδή, διασύρουν την Ελλάδα της ντροπής, ως το πιο απόρθητο άσυλο φοροφυγάδων και απατεώνων. 

Επιτέλους, φωνάζουν. Φτιάξτε ένα φορονομοσχέδιο Ευρωπαικών προδιαγραφών. 
Ώστε να ελαφρώσετε τα βάρη από τους νομοταγείς και να τα φορτώσετε στις πλάτες των εκατομμυρίων που με την φοροκλοπή παριστάνουν τους τζάμπα μάγκες. Ακούει κανείς; Τίποτα. 

Για να καταλάβετε λοιπόν. Οι ιδιοκτήτες εστιατορίων δηλώνουν μέσο ετήσιο εισόδημα έξι χιλιάρικα. Ζητιάνοι οι άνθρωποι. Οι ιδιοκτήτες μπαρ τέσσερα χιλιάρικα. Οι καταστηματάρχες τροφίμων και ζαρζαβατικών εφτά χιλιάρικα.

Οι έμποροι και μπουτικατζήδες ενδυμάτων πέντε και κάτι ψιλά. Οι υδραυλικοί οκτώ χιλιάρικα. Οι ηλεκτρολόγοι κοντά στα δέκα. Οι φουρναραίοι και ζαχαροπλάστες κοντά στα έντεκα. Οι χασάπηδες μόνο εννιά. Προφανώς ο ελληνάρας αποφεύγει κοψίδια και αμνοερίφια. Οι ξυλουργοί πέντε κα πάει λέγοντας. Ρακένδυτοι και εξαθλιωμένοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες. 

Μπροστά σ' αυτή την αφαγία των μεγαλομπακάληδων κάθε εργαζόμενος που μετά από δωδεκάωρο καθημερινό μόχθο εισπράττει ετησίως δώδεκα χιλιάρικα πρέπει να αισθάνεται και ένοχος και Ωνάσης.

Αν τώρα προσθέσω το άπειρο μαύρο χρήμα από τις πάσης φύσεως λίστες και τους μεγαλοεισοδηματίες που με τον αέρα των ακινήτων τους έχουν καταβροχθίσει τον άμπακα τότε σ ένα συμπέρασμα θα καταλήξω:

Χρήμα σωτηρίας άφθονο υπάρχει. Όμως χωρίς φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς και χωρίς πολιτική βούληση θα συνεχίζεται το πάρτι της καταστροφής. 

Από το άρθρο, «Ανέκδοτα», του Δ. Δανίκα tovima.gr 7.12.12.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου