Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Φταίει η…. Μέρκελ


Γράψαμε και παλαιότερα για το θέατρο του παραλόγου που παίζεται στο Αριστοτέλειο, «το οποίο (όπως κάνουν όλα τα ΑΕΙ, οι οργανισμοί, ακόμη και οι ιδιωτικές επιχειρήσεις) αγοράζει υπηρεσίες καθαριότητας από εξειδικευμένες εταιρείες· αυτές που η καθ’ ημάς Aριστερά ονομάζει «εργολάβους».

Οι εργαζόμενοι αυτών των εταιρειών έχουν κάποιο πρόβλημα. Δεν διαμαρτύρονται στις εταιρείες τους, αλλά καταλαμβάνουν τα κτίρια του πανεπιστημίου. Οι διά νόμου υπεύθυνοι αυτών των κτιρίων όχι μόνο δεν κάνουν ό,τι πρέπει για να διασφαλιστεί η λειτουργία του Ιδρύματος αλλά, αντιθέτως, κλείνουν ολόκληρο το πανεπιστήμιο για συμπαράσταση!

Ο παραλογισμός όμως δεν τελείωσε εκεί. Το πανεπιστήμιο, λόγω των κινητοποιήσεων, πνίγεται στα σκουπίδια. Φοιτητές και καθηγητές δουλεύουν σε άθλιες συνθήκες, ενώ υπάρχει υγειονομικός κίνδυνος.

Κάποιοι από αυτούς πράττουν το αυτονόητο: καθαρίζουν λίγο τους χώρους που δουλεύουν. Αυτό θεωρείται από τάγματα εφόδου, που λειτουργούν ανεξέλεγκτα εντός του πανεπιστημίου, «απεργοσπαστική ενέργεια»! Και εκείνοι που πράττουν το αυτονόητο τιμωρούνται διά ξυλοδαρμού!

Χρόνια τώρα η παλαβή Αριστερά κατάφερε να εμποτίσει βαθιά την ελληνική κοινωνία με τις λέξεις και τον παραλογισμό της. Έχοντας την κυριαρχία στον χώρο της διανόησης και της επικοινωνίας κατόρθωσε να κάνει δόγμα θέσεις, όπως:

* Nόμος είναι πως «ό,τι καπνίσει στον καθένα».

* Η σύλληψη συνδικαλιστών που βιαιοπραγούν κατά ξένων διπλωματών είναι «ποινικοποίηση των αγώνων».

* Η άρνηση υπακοής στον νόμο από μικρές μειοψηφίες κάνει τον νόμο... «ανεφάρμοστο».

* Η βία και η παρανομία χωρίζεται αναλόγως με το χρώμα, ή τις προθέσεις που δηλώνουν όσοι παρανομούν.

* Το ακαδημαϊκό άσυλο είναι χώρος όπου μπορούν να δέρνουν ελεύθερα τάγματα εφόδου κ.λπ.

Αυτό το πλεόνασμα παραλογισμού που παράγει η παλαβή Αριστερά και βολικά καταναλώνουν, για πελατειακά οφέλη, τα υπόλοιπα κόμματα έχει γονατίσει τη χώρα. Αν δεν αντιμετωπιστεί προκοπή δεν θα δούμε...

Από το άρθρο, «Πλεόνασμα παραλογισμού», του Π. Μανδραβέλη kathimerini.gr 25.11.12.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου