Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Κρουαζιέρα (Πάλι) του ΤΠΝ σε…. Σκύρο – Κύμη και Υπερπτήσεις σε Φούρνους – Αγαθονήσι

Οι Τούρκοι σαν καλοί (λυκο)φίλοι και "gentlemen" ήθελαν απλώς να πουν τα κάλαντα, (από κοντά), χρονιάρες μέρες έτσι:


Η τουρκική κορβέτα Bodrum (F-501) A-69 type έπλεε σε εθνικά χωρικά ύδατα μεταξύ Εύβοιας και Σκύρου τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 22 Δεκεμβρίου,

Με όλα τα ραντάρ και τους αισθητήρες της ανοικτά για να έχει την πρωτιά να «πει» τα κάλαντα στην Σμηναρχία Μάχης, καθώς και στη συστοιχία MIM-104 Patriot ΡAC-3 και MM-40 Exocet που ελέγχουν όλο το Αιγαίο.

Είναι η δεύτερη κίνηση τέτοιου είδους που κάνουν οι Τούρκοι μέσα σε μία εβδομάδα (βλέπε σχετική ανάρτηση παρακάτω 18.12.10).

Πιθανολογείται ότι εκτός από τα…… κάλαντα οι Τούρκοι δοκιμάζουν το νέο σύστημα ραντάρ ελέγχου του Αιγαίου το Uzun Ufuk.

Σημειώνεται ότι η BODRUM είναι η «περίφημη» κορβέτα που έχασε τον ανθυποβρυχιακό θόλο της, έπειτα από πρόσκρουση σε ξέρα της περιοχής λίγο έξω από το Καστελόριζο, τον Αύγουστο του 2009.

Μια μέρα πιο πριν στις 21.12.10 η τουρκική πολεμική αεροπορία (ΤΠΑ) «φρόντισε» να πει τα…. κάλαντα στα νησιά μας Φούρνους και Αγαθονήσι με υπέρπηση 8 μαχητικών της.

Εκτός αυτών η ΤΠΑ είχε αρκετή δουλειά σε όλο το Αιγαίο (βόρειο, κεντρικό, νότιο):

Επτά σχηματισμοί αποτελούμενοι από 49 πολεμικά αεροσκάφη προέβησαν σε 10 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας και 22 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου μας….

Οι δικοί μας άχρηστοι κυβερνήτες, μέσα στη μιζέρια και την εξαθλίωση που έφεραν τη χώρα με τι προσόντα να αντιμετωπίσουν τους επικυρίαρχους Τούρκους;

Ευτυχώς που υπάρχουν και οι…… ξέρες για να….. «αντιστέκονται» στην τουρκική επιθετικότητα προκαλώντας τους ζημιές.

Στοιχεία από ΓΕΕΘΑ και defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου