Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Ευχαριστημένοι οι Τούρκοι με….. 50-50 Συνεκμετάλλευση του Αιγαίου

Σε συνέντευξη του την 12.12.10 στην εφημερίδα Σημερινή της Κύπρου ο Τούρκος Υπουργός Επικρατείας Εγκεμέν Μπαγίς, αρμόδιος για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση,

Αφενός μεν το παίζει φίλος και «δέχεται» να μοιραστεί το Ελληνικό Αιγαίο:

- «Η Ελλάδα δεν είναι απειλή σε σύγκριση με άλλες απειλές. Η Ελλάδα είναι φίλη. Όταν η Τουρκία γίνει μέλος της ΕΕ, δεν θα έχουμε πρόβλημα με τα μίλια».

- «Μπορούμε να ψάξουμε μαζί στην υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου και να εξορύξουμε το πετρέλαιο, που πιθανόν να υπάρχει. Έτσι, θα προκύψει πλούτος και αφθονία και για τις δύο χώρες. Συνεκμετάλλευση 50-50 του Αιγαίου. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη, όχι της κυβέρνησης».

Αφετέρου το παίζει τσαμπουκάς, αν δεν κατάλαβαν οι νέο-ραγιάδες την «ειλικρινή φιλία» της Τουρκίας:

- «Ο δρόμος της Τουρκίας προς την ΕΕ είναι προφανές ότι δεν περνάει από την Κύπρο. Δεν αρέσουν οι απειλές στην Τουρκία».

- «Η Τουρκία είναι έτοιμη για τη μεγάλη λύση, η Τουρκία είναι έτοιμη για άμεση λύση, η Τουρκία είναι έτοιμη για μη λύση, η Τουρκία είναι επίσης έτοιμη για μια μεγάλη κρίση. Είμαστε έτοιμοι για όλα».

Ακόμη, καλεί την ΕΕ να αρχίσει εμπορικές σχέσεις με τη «Βόρεια Κύπρο» και δηλώνει πως μόνο έτσι η Τουρκία θα ανοίξει τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της, σε κυπριακά πλοία και αεροπλάνα.

Κάνει και πλάκα, λέγοντας ότι την ίδια ημερομηνία το αεροπλάνο της Λουφτχάνσα να φύγει από τη Γερμανία, να προσγειωθεί στο Ερτζάν,

Και την ίδια στιγμή το ελληνοκυπριακό αεροπλάνο να φύγει και να προσγειωθεί στην Κωνσταντινούπολη και μάλιστα να μπει στο αεροπλάνο κι ο Χριστόφιας να τον πάμε για ψώνια στην Κλειστή Αγορά!!

Δοξάστε την «ισχυρή» Ελλάδα των νανο-ηγετών, σαπιο-πολιτικών.

Δοξάστε την απόλυτη ξεφτίλα του νέο-ραγιαδο-ελληνισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου