Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Ελλάς των (Μούφα) Εξεγέρσεων (Α΄)

Γιατί η Νεολαία του Συνασπισμού (και κάποια άλλα γκρουπούσκουλα της Αριστεράς) αποφάσισαν να κάνουν τη δική τους ξεχωριστή διαδήλωση στις 4.00 το απόγευμα και δεν συμμετείχαν στο μαθητικό συλλαλητήριο που διοργάνωσαν οι ΕΛΜΕ στις 12.00 το μεσημέρι;

Μια απάντηση είναι, γιατί θέλουν να γίνουν ΚΚΕ όταν μεγαλώσουν. Ως γνωστόν, το ΚΚΕ κάνει χρόνια τώρα καριέρα με τους χωριστούς «κοινωνικούς αγώνες».

Μια δεύτερη απάντηση είναι ότι σ’ αυτό τον χώρο της Αριστεράς υπάρχουν πολλοί διανοούμενοι και όπως λέει το παλιό ρητό «η επανάσταση θα γίνει μεσημέρι, επειδή εκείνη την ώρα πεινάνε οι εργάτες και ξυπνούν οι διανοούμενοι».

Μπορεί πάλι να παρερμηνεύσαμε τον κ. Αλέξη Τσίπρα. Όταν έλεγε «μεγάλη αναταραχή, ωραία κατάσταση» πιθανώς να εννοούσε μεγάλη σε χρονική διάρκεια.

Και αφού τα καλόπαιδα δεν κατάφεραν να τα σπάσουν το μεσημέρι, πιθανόν να ήθελε να τους δώσει μια δεύτερη ευκαιρία το απόγευμα για να πραγματώσουν την «ωραία κατάσταση».

Το συμπέρασμα είναι ότι υπάρχουν κάποιες ομάδες της παράφρονος Αριστεράς που εκμεταλλεύονται πολιτικά με τον πιο χυδαίο τρόπο τον θάνατο ενός παιδιού.

Από το άρθρο, «Παιχνίδια επανάστασης», του Πάσχου Μανδραβέλη στην Καθημερινή 7.12.10.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου