Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

ΚΑΦΡΙΣΤΑΝ

Η είδηση 08/03/2009 ΣΚΑΙ:
Δικάζονται τη Δευτέρα 9 Μαρτίου από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά δύο 18χρονοι μαθητές, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, που συνελήφθησαν στις διαδηλώσεις του περασμένου Δεκεμβρίου. Συνολικά στον Πειραιά συνελήφθησαν 8 άτομα, από τα οποία δύο δικάστηκαν σε βαριές ποινές με την αυτόφωρη διαδικασία, ενώ διαχωρίστηκε η δίκη τεσσάρων ανηλίκων, οι γονείς των οποίων εγκαλούνται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων. Στο πλευρό των μαθητών που δικάζονται τη Δευτέρα τάσσονται η Νομαρχία Πειραιά, ο Δικηγορικός Σύλλογος και η ΕΛΜΕ, που καταγγέλλουν ότι πρώτα συντάχθηκαν οι κατηγορίες και μετά απαγγέλθηκαν στα συγκεκριμένα πρόσωπα.
Σε δήλωσή του ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας κάνει λόγο για "μαθητοδικεία", ενώ ο Βαγγέλης Αναγνώστου από το Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά κατήγγειλε ότι έγιναν συλλήψεις αδιακρίτως. Από την πλευρά του ο Γιώργος Καββαδίας από την ΕΛΜΕ Πειραιά υποστήριξε ότι συνελήφθη και παιδί με ειδικές ανάγκες. Το απόγευμα της Δευτέρας (19:00) μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου Πειραιά πραγματοποιούν συναυλία αλληλεγγύης στην πλατεία Κοραή.
Το σχόλιο:
Είναι δυνατό με τέτοιες παρεμβάσεις να λειτουργήσει σωστά ο θεσμός της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όταν νομάρχης, δικηγορικός σύλλογος, ΕΛΜΕ κλπ επεμβαίνουν μ’ αυτό τον τρόπο αθωώνοντας εκ των προτέρων τα παραπάνω καλόπαιδα; Ο νομάρχης και οι λοιποί σε ποιο κράτος ανήκουν; Πως είναι δυνατό με αυτές τις συνθήκες να απαιτούμε να κάνει τη δουλειά της η αστυνομία, η δικαιοσύνη και το κράτος γενικότερα; Αυτή είναι η εικόνα της σάπιας «δημοκρατίας» της χώρας μας. Προφανώς η κοινωνία μας έχει αυτοκτονικές τάσεις…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου