Τρίτη 9 Ιουλίου 2024

Το δίκιο του… (κατ’ εξακολούθηση) εγκληματία

 …Φερόμενος ως δολοφόνος του τοπογράφου στο Ψυχικό έχει συλληφθεί ένας… 44χρονος καταδικασμένος (ήδη) σε ισόβια και 20 χρόνια, που συγχωνεύτηκαν σε 15 χρόνια. 

Στην συνέχεια μπαινόβγαινε σε …αγροτική φυλακή με άδειες, για να διαπράττει ληστείες και άλλες (φερόμενες) «θεάρεστες» εγκληματικές ενέργειες, (βόμβα στο σπίτι του διευθυντή φυλακών Τρικάλων, φυσική παρουσία στη δολοφονία ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου, κλπ).

Ρόμπα κράτος (1): Τον Νοέμβριο του 2018, ο υπόψη 44χρονος είχε… μιλήσει σε ημερίδα του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών με θέμα τις αγροτικές φυλακές και την "κοινωνική και επαγγελματική επανένταξη των κρατουμένων τους", μαζί με εκπρόσωπο του υπουργείου Δικαιοσύνης!

Ρόμπα κράτος (2): Συνεχίζεται να αποκαλείται (από τα ΜΜΕ) ο… 44χρονος, να μην αποκαλύπτεται το όνομα του, και να μην εμφανίζεται το πρόσωπο του σε φωτογραφίες, ή βίντεο, γιατί… προέχει η προστασία* προσωπικών δεδομένων του. Εικάζεται ότι στην 100 δολοφονία θα δημοσιευτούν τα στοιχεία του εν λόγω κυρίου…

Ρόμπα κράτος (3): Τον 44χρονο εντόπισε η αστυνομία από κάμερες σε περίπτερα και καταστήματα, εφόσον δεν υπάρχουν εγκατεστημένες από το κράτος, γιατί απαγορεύονται λόγω προσωπικών δεδομένων, (ενώ γίνονται δεκτά στοιχεία από ιδιωτικές κάμερες).

Αυτό είναι το (επιτελικό) κράτος… ρόμπα (και) του Κ. Μητσοτάκη.

(*) Καμία κυβέρνηση μέχρι τώρα δεν έχει τολμήσει να τοποθετήσει κάμερες (κλειστού κυκλώματος) παρακολούθησης (ιδίως) σε χώρους που διαπιστωμένα διαπράττονται καθημερινά εγκληματικές πράξεις. Το έχουν κάνει επιτυχημένα τα περισσότερα κράτη του κόσμου(**).

(**) It is estimated that there are 500,000 CCTV cameras dotted around London. Camera surveillance of public places has increased in all Swedish police regions since a new law was introduced in 2020.
Είναι η Ελλάδα …περισσότερο δημοκρατική από την Αγγλία και την Σουηδία;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου