Σάββατο 20 Ιουλίου 2024

Ήρωες στα… μπάζα


Την νύχτα της 21 προς 22.7.1974 ένα μεταγωγικό αφος Noratlas, (από τα 15 της επιχείρησης «ΝΙΚΗ») μεταφέροντας καταδρομείς προς ενίσχυση της άμυνας της Κύπρου, (που είχε δεχθεί την εισβολή των Τούρκων, μετά από το άφρων πραξικόπημα Ιωαννίδη* εναντίον του προέδρου Μακαρίου), πέφτει από φίλια πυρά στην περιοχή Μακεδονίτισσα της Λευκωσίας. 

Τα 4 μέλη του πληρώματος και τους 11 καταδρομείς που ήταν μέσα στο αφος, (χρησιμοποιώντας εκσκαφέα), τους σκέπασαν επί τόπου με τόνους χωμάτων παραχώνοντας τους ΜΑΖΙ με το κατεστραμμένο αεροπλάνο! 
Τους υπόλοιπους 16 νεκρούς καταδρομείς, που βρέθηκαν έξω από τα συντρίμμια του αφους τους μετέφεραν και τους ενταφίασαν κανονικά.

Οι 15 νεκροί ήρωες που πήγαν να πολεμήσουν τους Τούρκους και το πλήρωσαν με την ζωή τους, θεωρούνταν… αγνοούμενοι, (παρά τις οχλήσεις των συγγενών τους), από όλες τις κυβερνήσεις της Ελλάδος και της Κύπρου από το 1974, μέχρι το 2015.

Καμία κυβέρνηση στην Ελλάδα, (με «εθνάρχη» Καραμανλή, «τεράστιο» Ανδρέα Παπανδρέου, Κων. Μητσοτάκη, Σημίτη, Καραμανλή νεότερο, Γιώργο Παπανδρέου και Σαμαρά) δεν επιχείρησε (γιατί;;) να ανασκάψει τον τύμβο της Μακεδονίτισσας να βρει τους νεκρούς ήρωες, να τους αποδώσει στους συγγενείς τους και να ταφούν κανονικά με τις δέουσες τιμές.

Η ανασκαφή, στο σημείο που είχε πέσει και… μπαζωθεί το αφος Noratlas, με πρωτοβουλία του τότε ΥΕΘΑ Καμμένου, (προς τιμήν του) ξεκίνησε στις 27 Ιουλίου 2015 και μέχρι τον Μάιο 2016 (42 χρόνια μετά) ταυτοποιήθηκαν οι 15 ήρωες «αγνοούμενοι».

Κάθε χρόνο από το 1974 το πολιτικό σύστημα στην Αθήνα γιορτάζει την αποκατάσταση του (της δημοκρατίας), ενώ επί 42 χρόνια αδιαφορούσε για τους άθαφτους (μπαζωμένους-"αγνοούμενους") ήρωες της επιχείρησης «ΝΙΚΗ». Πράγματι η Κύπρος (εξακολουθεί να) κείται μακράν. 

(*) Κανείς δεν τιμωρήθηκε για την προδοσία της Κύπρου, ούτε ο Ιωαννίδης, που μαζί με τον τότε ΠτΔ Γκιζίκη, την κυβέρνηση Ανδρουτσόπουλου και τους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων, σχεδίασαν και εκτέλεσαν το προδοτικό πραξικόπημα στην Κύπρο. Ο Ιωαννίδης και οι πρωτεργάτες της 21ης Απριλίου, καθώς και κάποιοι άλλοι αξιωματικοί, καταδικάστηκαν ΜΟΝΟ για την κατάλυση της δημοκρατίας και τα γεγονότα του Πολυτεχνείου. 

Τίποτα δεν είναι τυχαίο για την παρακμή αυτής της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου