Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

Δόγμα Πούτιν (και Ερντογάν)

Τελευταία, (αν και ποτέ δεν έπαψαν να απειλούν με χρήση πυρηνικών όπλων), όλο και πιο συχνά ο Πούτιν, (πέρα από τις σχεδόν καθημερινές, υβριστικές απειλές από τον πρώην πρόεδρο και πθ, νυν αντιπρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας Μεντβέντεφ), απειλεί με χρήση (τακτικών) πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία, (αφήνοντας ανοικτή την χρήση και αλλού), βλέποντας ότι ο πόλεμος του, (τάχα ειδική στρατιωτική επιχείρηση), δεν τελειώνει, (προς όφελος της Ρωσίας), παρά (και) τις (κάποιες) πρόσφατες επιτυχίες επί του πεδίου στην περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας.

Χαρακτηριστικό δείγμα του αδιεξόδου που έχει περιέλθει η Ρωσία, είναι η επίσκεψη του Ρώσου προέδρου στην Βόρεια Κορέα, όπου (μεταξύ άλλων) ο Πούτιν υπέγραψε αμυντική συμφωνία, η οποία προβλέπει σε περίπτωση πολέμου οι δύο χώρες να χρησιμοποιήσουν όλα τα διαθέσιμα μέσα για την παροχή άμεσης στρατιωτικής βοήθειας.

Δηλαδή ο Πούτιν, (για να παίρνει όπλα και πυρομαχικά στον πόλεμο του στην Ουκρανία), ξέπεσε (ικέτης) να συμμαχήσει με ένα αδίστακτο κομμουνιστή δικτάτορα, που ενώ ο λαός του πεινάει, αυτός ξοδεύει τον κόπο του λαού του σε πυραύλους και κάθε είδους εξοπλισμούς συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών.

Συμπερασματικά το… δόγμα Πούτιν: Ή κερδίζει στην Ουκρανία, ή καταστρέφεται όλος ο κόσμος με πυρηνικό πόλεμο. Και ποιος θα τον σταματήσει στην Ουκρανία αν πιάσει ο εκβιασμός;

Υπενθυμίζεται, (ενδιαφέρει ιδιαίτερα την Ελλάδα), ότι ο Ερντογάν, (…μίνι Πούτιν - εξοπλίζει συνεχώς την Τουρκία - με βλέψεις σε Θράκη, ακόμη και Θεσσαλονίκη, νησιά - «καταπιεσμένη τουρκική» μειονότητα, «γαλάζια πατρίδα» κλπ), ακολουθεί ένα παρόμοιο αναθεωρητικό… αφήγημα, (Πούτιν – Ρώσοι/ρωσόφωνοι στην ανατολική Ουκρανία). 

Η μόνη τους διαφορά (Πούτιν - Ερντογάν) είναι ότι η Τουρκία (καραδοκεί και) δεν έχει επιτεθεί (ακόμα) στην Ελλάδα. 

Νίκη του Πούτιν στην Ουκρανία και απόσπαση εδαφών δια των όπλων θα σημάνει νίκη του ισχυρού, του αναθεωρητισμού και ήττα της διεθνούς νομιμότητας, της ελευθερίας και της δημοκρατίας. 

Γιατί να μην τον μιμηθεί ο Ερντογάν, που διεκδικεί την μισή Ελλάδα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου