Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020

Όχι στην Εθνική Αφασία - Απαιτείται εθνική εγρήγορση


Επικοινωνιακά τι παρατηρεί κάποιος στην κρίση με την Τουρκία (ιδίως) τους τελευταίους 3 μήνες;

1. Από πλευράς Τουρκίας μια συνεχόμενη επιθετική ρητορική και προπαγάνδα κατά της Ελλάδος από το ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο (πρόεδρος Ερντογάν) μέχρι τον τελευταίο κυβερνητικό ή της αντιπολίτευσης αξιωματούχο. Όλο αυτό το άκρως επιθετικό μέχρι υβριστικό κατά της Ελλάδος κλίμα μεταφέρεται (με συνεχή ρεπορτάζ) καθημερινά μέσω των ΜΜΕ (ιδίως των τηλεοπτικών σταθμών) στον ελληνικό λαό, που δεν προλαβαίνει (ούτε) να μετράει το πλήθος των απειλών και ύβρεων της Τουρκίας κατά της χώρας του, και (μάλλον) υποσκάπτει το ηθικό του για αντίσταση καθιστώντας τον δεκτικό σε παραχωρήσεις (προς την Τουρκία) για την αποφυγή ενός (πιθανού) πολέμου. Αντίθετα ο τουρκικός λαός, (από το κλίμα κατά της Ελλάδος που προωθεί η ηγεσία του) φανατίζεται και εξυψώνεται το εθνικό του φρόνημα, (ξεχνώντας και τα όποια οικονομικά προβλήματα τον ταλαιπωρούν).

2. Από πλευράς Ελλάδος οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις (περί «κόκκινων» γραμμών κλπ), τα… μισόλογα περί υπεράσπισης της εθνικής κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος, οι αναφορές στην… προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο (ποιο Δίκαιο;) μόνο γέλιο και περιφρόνηση προκαλούν στην τουρκική κυβέρνηση, στο πολιτικό σύστημα και στον τουρκικό λαό, που… μυρίζονται τον φόβο της ελληνικής πλευράς.

Δεν διανοείται κανείς ότι το κλίμα τουρκικής «τρομοκρατίας» μέσω των ελληνικών ΜΜΕ (αφήνεται εσκεμμένως να) προωθείται, ή και γίνεται ανεκτό από την κυβέρνηση για να προετοιμάζεται ο ελληνικός λαός για παραχωρήσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων ή/και εθνικής κυριαρχίας στους Τούρκους.

 

Αυτό που απαιτείται ΤΩΡΑ είναι η ενημέρωση του ελληνικού λαού για την σοβαρότητα της τουρκικής απειλής και η προετοιμασία του για την αντιμετώπιση της, (άμεσα και σε βάθος χρόνου), που γίνεται μόνο με θυσίες, οικονομικές και άλλες, (εξοπλισμοί των ΕΔ, αύξηση της θητείας, κλπ).

Οι διεκδικήσεις σε βάρος της Ελλάδος δεν έχουν τέλος… Παραπάνω ένας (νέος) χάρτης αξιώσεων της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδος, (…τρώει το μισό Αιγαίο), που αναρτήθηκε χθες από τον υπουργό Μεταφορών της Τουρκίας Αντίλ Καραϊσμαΐνογλου στο twitter, ο οποίος υποστήριξε ότι η χώρα του επέκτεινε τις περιοχές έρευνας και διάσωσης, για να καλύπτει τις περιοχές στις οποίες πραγματοποιούν έρευνες τα τουρκικά πλοία. 

Σε λίγο θα φθάσουν στον... δακτύλιο...

1 σχόλιο: