Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

Αναφαίρετο… Aνέκδοτο*

Όπως φαίνεται οι Τούρκοι… άργησαν να καταλάβουν πόσο τους φοβάται το πολιτικό σύστημα της Ελλάδος. Τι σημαίνει αυτό; Έχουν προηγηθεί 46 χρόνια (από το 1974) τουρκικών προκλήσεων, που γενικά ήταν σε ένα «θεωρητικό» διεκδικητικό πλαίσιο, (αμφισβήτηση ΕΕΧ, FIR, SAR, υφαλοκρηπίδα, ΑΟΖ) με εξαίρεση την περίπτωση των Ιμίων (σταθμός διεκδικήσεων και για άλλα νησιά-βραχονησίδες) και τις υπερπτήσεις νήσων, (μη απαγόρευσης τους), συνεπεία λανθασμένων χειρισμών των ελληνικών κυβερνήσεων. 

Τώρα που οι Τούρκοι προχωρούν στην υλοποίηση των διεκδικήσεων τους, (έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, της περιοχής του Αιγαίου (Ρόδου, Καρπάθου, Καστελορίζου) και ευρύτερα της ανατολικής Μεσογείου, κατάλαβαν ότι μπορούν να συνεχίζουν ανενόχλητοι, (απλά… παρακολουθούμενοι) το πρόγραμμα τους για έρευνα υδρογονανθράκων, αφού οι κόκκινες γραμμές της «μεζέ» (του Ακάρ) Ελλάδος …πρασινίζουν η μία μετά την άλλη. Έτσι θα συνεχίσουν και με γεωτρύπανα στο Καστελλόριζο και στην Κρήτη.

(*) Από το 1994 που η Ελλάδα υπογράφει την διεθνή σύμβαση για το δίκαιο της θάλασσας, (δικαίωμα μονομερούς επέκτασης των χωρικών της υδάτων από 6νμ σε 12νμ), όλες οι κυβερνήσεις διακηρύσσουν ότι θα ασκήσουν το δικαίωμα, σε κατάλληλο χρόνο, που ποτέ δεν έρχεται. Ακόμα και χθες ο π/θ Μητσοτάκης καταχειροκροτούμενος(!!) στην Βουλή έκανε την ίδια δήλωση! Έλεος!

Έχουν καταλάβει ότι αυτή η δήλωση είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο για τους Τούρκους, που… σκυλοβαριούνται να το ακούνε 26 χρόνια;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου