Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

Ο Ερντογάν πάει... Καστελλόριζο

Το πόσο βαθιά νυχτωμένη είναι η ελληνική πλευρά, (ως προς τις προθέσεις της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδος), φαίνεται στο ανώτατο επίπεδο (π/θ Μητσοτάκη), που σε χθεσινή του συνέντευξη στα «Νέα», (λίγες ώρες πριν την έκδοση της τουρκικής ΝΑVTEX για έρευνες του ερευνητικού πλοίου «Oruç Reis»* στα 6,5νμ από το Καστελλόριζο), λέει ότι «δεν ψάχνεται για καυγά» (με τους Τούρκους) και περιμένει την ημερομηνία των διερευνητικών επαφών, (όπως διαβεβαίωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ τον Έλληνα ομόλογο πριν 3 ημέρες)…

Εν τω μεταξύ η ελληνική πλευρά είχε ανεχθεί τις προκλήσεις των Τούρκων που ήδη είχαν γίνει:
-Είχαν εκδώσει 2 νέες ΝΑVTEX για ασκήσεις με πραγματικά πυρά στο κεντρικό Αιγαίο και μεταξύ Ρόδου και Καστελλορίζου ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου.
-Είχαν εκδώσει αντι- NAVTEX για τη Λέσβο και Χίο, θεωρώντας άκυρες τις ελληνικές ναυτικές ασκήσεις σε «αποστρατικοποιημένα» νησιά.
-Είχαν μετακινήσει το ερευνητικό πλοίο «Barbaros» από τα ανατολικά στα δυτικά της Κύπρου για έρευνες στα οικόπεδα 6 και 7 από 10 Οκτ μέχρι 9 Νοεμβρίου.
-Προέβησαν σε νέα… εισβολή στην Αμμόχωστο, (άνοιξαν με μπουλντόζες είσοδο στην παραλία της Αμμοχώστου, που γέμισε από Τουρκοκύπριους).

 Το Famagusta.News στo Βαρώσι: Εικόνες και βίντεο από την περίκλειστη περιοχή

Η κυβέρνηση αυτήν την φορά δεν πρέπει να αφήσει (με κάθε τρόπο) την Τουρκία να διεξαγάγει έρευνες στην υφαλοκρηπίδα της και μάλιστα στα 6,5νμ από το Καστελλόριζο. Αν δεν το κάνει και περιμένει την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, την Γαλλία, τους… Αρειανούς, τότε ας ξεχάσει και την υφαλοκρηπίδα που της αποδίδει το Διεθνές Δίκαιο και να αρκεστεί στα 6νμ, που της …επιτρέπουν οι Τούρκοι. 

Το… κωμικοτραγικό είναι ότι ακόμα (στην κυβέρνηση)… ψάχνονται για το αν θα ορίσουν την θητεία στον Στρατό 9-12 μήνες, με 9 σε όσους θα υπηρετούν την στον Έβρο και στα νησιά, (που ήδη γίνεται γιατί οι ντόπιοι υπηρετούν στον τόπο τους!). Αυτήν την «ετοιμότητα» βλέπουν οι Τούρκοι και τρώνε τα… νύχια τους.
*(Στον χάρτη οι προηγούμενες 1,2,3 τουρκικές NAVTEX σεισμικών ερευνών και η 4 που ισχύει για το «Oruç Reis» από 12 Οκτ - 9 Νοε 2020) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου