Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

..Aferin*..


Αφού αντάλλαξαν.. ψυχραιμίες** ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης με τον ΥΕΘΑ κ. Παναγιωτόπουλο, οι Τούρκοι τους έδωσαν.. (απειλητικά***) συγχαρητήρια γιατί δεν πήγαν στα Ίμια (επέτειος 24 χρόνων – στεφάνι), ενώ αυτοί έστειλαν.. βόλτα το Uruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα (επέτειο Ιμίων), που κατά την κυβέρνηση παρασυρόταν από τους ανέμους πάνω από 24ώρες και δήλωνε ότι βρίσκεται σε τουρκική ΑΟΖ, μέχρι που βγήκε από το.. FIR Αθηνών (κυβερνητική ανακοίνωση) λες και ήταν..  (UFO) ιπτάμενο σκάφος. «Ικανοποιημένοι» στην κυβέρνηση πηγαίνουν σε νέο γύρο συνομιλιών για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ)**** που επί δεκαετίες ποτέ δεν τήρησαν οι Τούρκοι.. Ποιος σέβεται ένα αντίπαλο που μυρίζει.. (από μακριά) τρόμο;
* Aferin = Good job, Great job, Bravo
** Διάλογος Μητσοτάκη - Παναγιωτόπουλου:
Ο ΥΕΘΑ κ. Παναγιωτόπουλος αποκάλυψε, (σε ομιλία του), στον διάλογο που είχε με τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη, το.. κατόρθωμα της «ψυχραιμίας» στην αντιμετώπιση του τουρκικού ερευνητικού σκάφους “Uruc Reis”
1ος διάλογος: {Παναγιωτόπουλος: Κύριε πρωθυπουργέ, είναι σε εκείνο το σημείο. Το παρακολουθούμε από απόσταση. Μητσοτάκης: Εντάξει κύριε υπουργέ, ψυχραιμία. 2ος διάλογος, μετά από λίγες ώρες:{Μητσοτάκης: Κύριε υπουργέ μετακινήθηκε; Παναγιωτόπουλος: Άλλαξε λίγο πορεία αλλά δεν είμαστε σίγουροι ότι βγαίνει. Μητσοτάκης: Τι συνιστάτε κύριε υπουργέ; Παναγιωτόπουλος: Ψυχραιμία κύριε πρωθυπουργέ. Ανταγωνισμός ψυχραιμίας, όπως σας το είπα.}
Ερώτημα: Τι νόημα είχε η κοινοποίηση της ανταλλαγής «ψυχραιμιών»; Να φοβηθούν οι Τούρκοι;
*** Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν αποκάλυψε ότι στην τηλεφωνική επικοινωνία χθες του Ακάρ (ΥΕΘΑ Τουρκίας) με τον Έλληνα ομόλογο του, ο υπουργός του (Ακάρ) ευχαρίστησε τον Παναγιωτόπουλο που η ελληνική πλευρά δεν έκανε τίποτα για να τιμήσει τους νεκρούς της στα Ίμια, μάλιστα υπενθύμισε (την απειλή) ότι η είχε προειδοποιήσει να μην δημιουργήσει ένταση την ημέρα της επετείου των Ιμίων.
**** Οι Τούρκοι, πάντα κατά την διάρκεια της συζήτησης των ΜΟΕ, δεν τηρούν (έστω προσωρινή) παύση των παραβιάσεων των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος, αντίθετα ορισμένες φορές είναι αυξημένες ποσοτικά και ποιοτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου