Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

Ελληνοτουρκικά (Διάλογος με έναν Φίλο) 9


Leonidas
Δεν νομίζω οι Τούρκοι, (που από την αμφισβήτηση του FIR Αθηνών – 1974, πήγαν στην «γαλάζια πατρίδα» του μισού Αιγαίου και ολοκλήρου της ανατολικής Μεσογείου) να «δούλευαν» για τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και όχι για την πάρτη τους..

Φίλος
Όχι βέβαια. Αυτοί για την πάρτη τους δουλεύουν και ότι ήθελε προκύψει, αλλά είπαμε την "σφυρίχτρα" στην περιοχή, είτε μας αρέσει, είτε όχι, την έχουν οι Αμερικάνοι και προς το παρόν δεν δείχνουν διατεθειμένοι να την παραχωρήσουν σε κανένα. Και εύχομαι να μην το κάνουν ποτέ, όσο και αν μερικές φορές διαχρονικά μας έχουν δυσαρεστήσει.
Leonidas
Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται εφησυχασμός. Απαιτείται εγρήγορση του λαού και θυσίες από όλους για την ενίσχυση της αμυντικής ικανότητας της χώρας. Οι διεκδικήσεις της Τουρκίας έχουν παρελθόν δεκαετιών και θα εξακολουθήσουν να έχουν. Εμπόδιο των ορέξεων των Τούρκων ισχυρές ΕΔ, εκτός και αν υποταχθεί (αμαχητί) η χώρα και μοιράσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα με τους Τούρκους.

Φίλος
Αυτό θα το αποφασίσουν οι κυβερνώντες μαζί με την Στρατιωτική Ηγεσία, που είναι σε θέση να εκτιμήσουν την κατάσταση εκ του σύνεγγυς. Αυτοί συνομιλούν σχεδόν καθημερινά με τον κ. Πάϊατ και ελπίζω να αφουγκράζονται σωστά.

Leonidas
Μέχρι τώρα (οι κυβερνώντες όπως όλοι οι προηγούμενοι) δείχνουν μόνο.. ψυχραιμία.. υποχωρητικότητας, (ΜΟΕ που τους φτύνουν οι Τούρκοι, θυμήθηκαν πάλι την Χάγη, ούτε 1 μήνα αύξηση στρατιωτικής θητείας κλπ..).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου