Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

Η.. μικρή Ελλάς*


* Χθες ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν είπε: «η τουρκική δημοκρατία δεν ιδρύθηκε εναντίον ενός μικρού κράτους όπως η Ελλάδα, αλλά με τη νίκη μας κατά των μεγάλων δυνάμεων που την έστειλαν εναντίον μας».

Η Τουρκία βοηθάει και εξοπλίζει το καθεστώς του αναγνωρισμένου από τον ΟΗΕ πρωθυπουργό της Λιβύης Φαγέζ Αλ Σάρατζ με αντάλλαγμα, (όπως φαίνεται προσεχώς), την από κοινού ανακήρυξη ΑΟΖ, αποκλείοντας από αντίστοιχη ΑΟΖ το Καστελόριζο, την Ρόδο, την Κάρπαθο, την Κάσο και την Κρήτη, (η Τουρκία δεν.. αναγνωρίζει δικαιώματα ΑΟΖ σε νησιά). 
Η ηττοπαθής νοοτροπία όλων των κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης, (απέναντι στην Τουρκία), είχε σαν αποτέλεσμα την.. μεταβίβαση των ολοένα αυξανόμενων τουρκικών διεκδικήσεων στο (αόριστο) μέλλον και να μην τολμά η Ελλάδα να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα, (12νμ, υφαλοκρηπίδα, ΑΟΖ). Η Κύπρος μια σταλιά (διχοτομημένο από τους Τούρκους) κράτος από το 2005 φρόντισε να καθορίσει την ΑΟΖ της με την Αίγυπτο, Ισραήλ και Λίβανο. Η.. «υπερήφανη» Ελλάς (και τότε) απούσα από τον καθορισμό της ΑΟΖ με την Κύπρο. Έχει αναφερθεί ξανά ότι η Τουρκία, (από το στάδιο των λεκτικών διεκδικήσεων), έχει περάσει στο στάδιο υλοποίησης των διεκδικήσεων της σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων Ελλάδος και Κύπρου. Η εποχή των άνευ (πραγματικού) κόστους υποχωρητικών «ελιγμών» για την Ελλάδα τελείωσε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου